Jak udělat řízky s křupavou strouhankou, ale šťavnaté uvnitř: Díky babiččině fíglu navíc trojobal nesklouzne
Příprava řízků nemusí být vždy tak jednoduchá. Stačí udělat jedinou chybu a trojobal se začne v pánvi odlupovat.
Většina kuchařů si často stěžuje na to, že se jim při smažení řízků odlupuje obal. Důvodem této nepříjemnosti může být ledacos, a proto je dobré dbát na správnou přípravu pokrmu a zajistit, aby se tak nestalo. Skvěle také podle webu Media dokáže pomoci babiččin trik s jedlou sodou a rostlinným olejem. Jakmile ho vyzkoušíte, výsledek vás jistě překvapí.
Proč se z řízků odlepuje obal
Pokud se vám při smažení řízků neustále odlupuje obal, může být na vině hned několik typických příčin. Jednou z nich je používání příliš mokrého masa, kdy se obal nedokáže správně přilepit a během smažení se poškodí. Snažte se proto jednotlivé kousky vždy dobře vysušit. Problém pak může představovat také nesprávná teplota oleje.
Zejména pokud je olej v pánvi příliš horký, může se obal připálit a pomalu začít odlepovat od masa. Naproti tomu když je studený, kotleta ho začne nadměrně absorbovat, což nejenže zničí její chuť, ale přispěje také k poničení obalu. Neméně důležité je poté dbát na to, aby při balení masa přilnuly všechny vrstvy (mouka, vejce a strouhanka) stejně.
Babiččin osvědčený trik
Někdy může být na vině i použití špatného druhu strouhanky. Některé druhy se totiž mohou k masu lepit méně než jiné, a proto je dobré nejprve zjistit, která je pro vás nejlepší. Záleží sice na chuti, kterou preferujete, ale z některých potravin ji správně vyrobit nepůjde. Jakmile si tedy dáte pozor na tyto faktory, řízky by měly být ve výsledku maximálně chutné.
Vyzkoušet můžete také babiččin osvědčený trik, díky kterému se již nikdy odlupovat nebudou. Dle webu FoodHacks stačí do vajec přidat lžičku rostlinného oleje a špetku soli a do strouhanky trochu jedlé sody. Díky té bude obal ve výsledku mnohem křupavější a vy si ho budete moci maximálně vychutnat. Dobrou chuť!