Pokud patříte mezi milovníky klobás a jiných uzenin, určitě už jste řešili problém s jejich osychajícími okraji. Klobása, která je skladována v lednici delší dobu, nehezky oschne a po nějaké době se stává nepoživatelnou. Vyzkoušet můžete jednoduchou metodu, díky níž budou vaše uzeniny čerstvé na pohled i po zakousnutí mnohem delší dobu.
Na plátek klobásy stačí plátek citronu
Každá hospodyňka, která kupuje klobásy a uzeniny pravidelně, určitě ocení tip, jak tyto pochutiny udržet čerstvé mnohem déle. Stačí k tomu překvapivě jen plátek citronu, tedy ingredience, kterou má většina z vás doma a o jejíž magické účinnosti jste doposud neměli ani tušení. Na plátek klobásy stačí jeden plátek citronu, a její čerstvost tak bude zachráněna.
Uzeniny konzumuje velká část lidí, ale jen málo z nich doopravdy ví, jak je správně skladovat. Díky správnému umístění a podmínkám vydrží ta…
více
Pokud budete využívat účinek citronu, vaše nakrájená klobása bude čerstvá mnohem delší dobu a vy si ji budete moct vychutnávat postupně, beze strachu z jejího oschnutí, nebo dokonce zkažení. Plátky citronu stačí jen umístit na poličku v ledničce a víc už řešit nemusíte. Citron udělá veškerou práci za vás.
Nejlepší výsledky s použitím vařené klobásy
Díky citronu klobása na řezu nevyschne dokonce několik dní. Na řezu bude mít stále lahodnou konzistenci a také naprosto normální barvu, téměř úplně stejnou, jako když jste ji koupili. Důležité je také podotknout, že trik s citronem funguje na úplně všechny druhy klobás. Při nákupu tak vhodný výběr s ohledem na trvanlivost tolik řešit nemusíte. Avšak nejvyšší účinnost má citron v kombinaci s vařenou klobásou.
Kromě udržení uzenin v kondici má citron i jiné kladné vlastnosti. Pokud ho třeba rozkrojený umístíte na poličku v lednici, celý vnitřek tohoto spotřebiče bude vonět po dlouhou dobu svěží čistotou. Citron pak stačí jen vyměnit,až ztratí svůj čerstvý vzhled. S pomocí citronu tak nejen udržíte čerstvé uskladněné uzeniny, ale prospěje i vaší lednici.