Jak na kynuté těsto: Mléko, vejce a cukr ho mohou pokazit. Pro dokonalý výsledek se doporučuje použít olej

Aby se vám podařilo připravit to nejlepší kynuté těsto, měli byste se vyvarovat těchto chyb. Díky tomu bude váš konečný výrobek chutnat jak od profesionálů.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Příprava některých pokrmů je mnohem náročnější a vyžaduje opravdu spoustu času a trpělivosti. Jedině tak dosáhnete toho nejlepšího výsledku. Proces výroby není dobré uspěchat ani jinak ošidit. Se správně připraveným těstem se vám bude nejen velmi dobře pracovat, ale také si na něm náramně pochutnáte. Vyhněte se těmto chybám a vaše kynuté těsto bude opravdovou lahůdkou. 

Čemu byste se měli vyhnout

Existuje spousta receptů na přípravu kynutého těsta. Mohou se lišit v době přípravy i v použitých surovinách. Výsledky se pak také liší. Některá těsta mohou být málo nadýchaná, příliš hutná nebo málo vykynutá. Aby bylo vaše těsto co nejlepší, neměli byste do něj nikdy přidávat mléko, vejce nebo cukr. Tyto suroviny mohou negativně ovlivnit výsledek pečení. 

Proč byste se měli těmto surovinám vyhnout

Pro přípravu nejlepšího kynutého těsta se vyhněte přidávání mléka, vajec i cukru do těsta. Tyto suroviny neovlivní dobu kynutí, ale těsto obarví. Při pečení tak bude těsto mnohem dříve vypadat jako upečené, aniž by tomu tak bylo ve skutečnosti. Toto je nebezpečné zvláště u těsta, které plníte masem, zelím nebo jinou mokřejší náplní, kdy je důležité, aby se správně propekla i náplň v těstě. U sladkých receptů se tento problém objevuje zřídkakdy. Při přípravě slaných pokrmů byste ale měli mléko nahradit touto surovinou. 

iZdroj fotografie: iStock

Jak připravit kynuté těsto pro slanou náplň

K přípravě toho nejlepšího kynutého těsta pro slanou nádivku budete potřebovat 3 polévkové lžíce oleje, 700 g mouky, 500 ml bramborového vývaru, půl lžičky sušeného droždí a půl lžičky soli. Díky těmto surovinám připravíte dokonalé kynuté těsto, které už stačí jen nechat správně vykynout a následně naplnit libovolnou slanou náplní. Těsto bude po upečení dokonale chutné a propečená bude i vnitřní náplň. Díky tomuto receptu bude vámi připravovaný pokrm co nejlepší. 

Jak připravujete kynuté těsto doma vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
84 lidí právě čte
Zobrazit další články