Cibulové „kroužky“ připravené za 2 minuty: Číňané si krájení usnadňují víčkem od zavařovací sklenice
Cibulový květ je nevšední pochoutka, která pohladí nejen vaše chuťové pohárky, ale ladí také vašemu oku. Hodí se jako ideální občerstvení na večírky a různé oslavy.
Cibule je zdravá potravina, kterou má doma pravděpodobně většina z vás. Věděli jste, že z ní jde připravit působivé občerstvení různého druhu, které vašim hostům nejen zachutná, ale udělá na ně také velký dojem. Z cibule lze vyrobit jednoduchým trikem tzv. cibulový květ, na kterém si hosté pochutnají, ale zároveň může sloužit jako působivá dekorace.
Z cibule se dá udělat oslňující dekorace
V každé kultuře existují pokrmy, které potěší nejen chuťové pohárky, ale ladí také našemu oku. Prostřený stůl v Číně se honosí právě lehce připravenými cibulovými květy, které jsou na oko velmi působivé a jejich příprava je přesto rychlá a jednoduchá. K výrobě navíc nepotřebujete nic víc než cibuli a víčko do zavařovací sklenice.
Pokud vám na vaší oslavě stále chybí zlatý hřeb prostřeného stolu, rozhodně zkuste vytvořit jednoduché cibulové květy. Osloví zejména milovníky klasických cibulových kroužků, jelikož jejich struktura a chuť si jsou s cibulovými květy velmi podobné. K přípravě dokonalých cibulových květu si připravte cibuli, vejce, sůl a pepř. Dále budete potřebovat sladkou papriku a také rýžovou mouku. Můžete samozřejmě použít i mouku klasickou.
Příprava cibulového květu je extrémně jednoduchá
Cibuli oloupejte z její hnědé slupky a poté ji položte na víko ze sklenice, které vám pomůže, aby se cibule nekutálela, kam nemá. Cibuli nakrájejte nožem příčně, a snažte se přitom neřezat až na samý kraj zeleniny. Nůž by se měl zastavit o okraj víčka a pokud nařezané kousky cibule trochu načechráte měla by stále více připomínat krásný květ s okvětními lístky.
Hotovou květinu pak namočte alespoň na hodinu do studené vody. V misce pak smíchejte vejce spolu s mlékem a kořením a připravte si také talíř s moukou. Usušenou cibuli pak namočte do vejce s kořením a hned poté do mouky. Proceduru opakujte ještě dvakrát až bude cibulový květ opravdu důkladně obalen. Na závěr ho opatrně osmažte na pánvi s rozpáleným olejem. Hotovu pochoutku podávejte ještě teplou spolu s vaší oblíbenou omáčkou.