Alobal nemá různé strany jen tak náhodou. Matná teplo propouští, zatímco ta lesklá ho odráží

Většina lidí používá alobal stále nesprávným způsobem. Výrobek má totiž dvě rozdílné strany, z nich každá má své vlastní využití.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Alobal je nedílnou součástí každé kuchyně. Usnadní vám pečení, pomůže při balení jídla a dokonce odradí veškeré škůdce z vaší zahrady. Většina lidí si však stále neuvědomuje, že hliníková fólie má dvě rozdílné strany, z nichž jedna teplo propouští, zatímco druhá jej odráží. Pokud byste ho tedy dle serveru AircraftSpruce použili nesprávným způsobem, může to pokazit naprosto celou chuť vašeho výsledného pokrmu. 

Alobal má dvě rozdílné strany 

Špatné používání alobalu může zkazit celý váš pokrm. Fólie má totiž dvě rozdílné strany, z nichž každá působí při kontaktu s teplem odlišně. To znamená, že pokud byste ho použili opačně, nebude fungovat tak, jak by měl. Již při prvním pohledu na tento výrobek si tedy můžete všimnout, že povrch je buď lesklý, nebo matný. A právě tento rozdíl má každého zákazníka upozornit, aby alobal použil správně. 

Rozdílné strany alobalu je nutné použít v rozdílných případech, aby vám poskytnul své maximální účinky. Lesklá strana má tedy dle serveru TimesOfIndia teplo odrážet, zatímco ta matná jej propouští. Vždy se tedy pokuste dávat pozor, abyste při pečení s tímto užitečným výrobkem zacházeli správně. Jinak by mohl váš pokrm zůstat nedopečený nebo by se spálil. 

iZdroj fotografie: Depositphotos
Alobal má dvě strany, z nichž každá reaguje na teplo jinak.

Zároveň je nutné poznamenat, že většina lidí používá alobal zejména pro balení různých pokrmů či potravin. V tomto případě nehrají jeho strany naprosto žádnou roli, tudíž pokud se ho nechystáte používat při pečení, rozdílnost jeho stran pro vás nebude žádnou překážkou. Na webu adbz jsme také psali, jak vám alobal pomůže opět naostřit nůžky

Jak často používáte alobal vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
87 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články