Čínské hospodyňky vaří rýži společně s čajovými sáčky. Dodají jí chuť

Rýže se může zdát být všední přílohou, avšak dostane úplně novou příchuť, pokud ji budete vařit společně se sáčky černého čaje. Jednoduchý trik, jak připravit neobyčejnou rýži.

i Zdroj fotografie: abcMedia
                   

Rýže je oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách. Avšak říká se, že je tzv. hladová, tedy že člověka nenasytí na příliš dlouhou dobu, a navíc se vyznačuje poněkud nevýraznou chutí. Ne každý ji proto vyhledává a někteří lidé upřednostňují raději jiný typ přílohy než právě vařenou rýži. Co se týče mdlé chuti, existuje jednoduchý trik, pomocí kterého lze tento problém snadno vyřešit. 

Dostanete rýži úplně nových rozměrů

Rýže je součástí mnoha oblíbených pokrmů, od omáček až po sladké dezerty a nákypy, které milují hlavně děti. Rýže se však musí vždy dostatečně ochutit, aby nepůsobila příliš mdle a nevýrazně. Můžete použít obvyklé koření, které se již namíchané prodává v obchodních řetězcích, nebo dát přednost trochu nevšednímu ochucení rýže a využít k tomu čajové sáčky. 

Každý zkušený šéfkuchař zná tajný tip na originální ochucení vařené rýže pomocí sáčku černého čaje. Vaše rýže pak nabude úplně nových rozměrů a obohatí tak celý hlavní chod. Dva čajové sáčky umístěte jednoduše do hluboké nádoby a zalijte je dostatečným množstvím vroucí vody. Stačí jen pár minut a čajové sáčky mohou být odstraněny.  

rýže s omáčkou iZdroj fotografie: Pexels

Rýže je pro člověka velmi prospěšná

Do takto připravené tinktury už pak vložte jen sáčky s rýží a dejte je vařit na sporák. Rýži v čajové tinktuře vařte jako obvykle podle návodu na krabici. Čaj dodá vaší rýži neobvyklou příchuť a velmi jasnou a svěží chuť. Vaši přátelé i známí budou nadšení a rozhodně budou chtít recept vyzkoušet také. A navíc bude tímto způsobem vařená rýže obsahovat látky, které jsou pro člověka velmi prospěšné, a to draslík a fosfor.  

Sama rýže obsahuje také značné množství hořčíku, manganu, vápníku a selenu. Hojně se využívá jako zdroj energie a podporuje také zdraví krevního oběhu. Z vitamínů rýže obsahuje hlavně vitaminy E a K. Konzumací rýže můžete pozitivně ovlivnit také váš krevní tlak, krevní cukr, a dokonce cholesterol. Rýže je proto potravina pro člověka velice prospěšná a s její konzumací rozhodně neváhejte.  

Jak vaříte rýži vy?

Zdroj: UkrMedia
Diskuze Vstoupit do diskuze
143 lidí právě čte
Autor článku

Marie Möglichova

Zobrazit další články