Místní ho nazývají „dům se 3 očima“. Obsadil místo statku, který již 50 let nikdo neobýval

Starý statek, v němž dlouho nikdo nežil, po rekonstrukci znovu ožil. Vzniklo v něm moderní a naprosto luxusní bydlení.

i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
i Zdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter
Dalších 11 fotografií
Dalších 11 fotografií
                   

Rodinný dům Summer’s se nachází na okraji lesa na malé náhorní plošině nad Weilerem, mimo centrum obce na konci strmé cesty. Během staletí se v této oblasti usadila opravdu jen hrstka farmářů. Všichni podle tradice používali dřevo na stavbu svých statků a domů. Tento nový dům nahrazuje starou budovu. Byl to bývalý statek, který byl opuštěný již před půl stoletím.

Komplikace kvůli přání majitelů

V průběhu let byla tato budova silně ovlivněna větrem a počasím a nepodařilo se ji zachránit. Při plánování bylo důležité, aby byla zachována rozloha původní budovy. Kubatura budovy byla plně využita a jako odkaz na bývalou budovu byl přidán charakteristický křížový štít. Přání majitelů po soukromém venkovním prostoru věci ještě trochu zkomplikovalo.

Na konci návrhu procesu architekti vymysleli dům pro čtyři osoby, který byl ke všemu doplněný sklepem, hobby místností, skladovacími místnostmi a garáží pro 3 auta. Obývací pokoje tvoří dvě patra na čelní straně domu s výhledem do údolí Rýna. Integrovaná terasa mimo kuchyň/jídelnu umožňuje přístup do zahrady s fontánou a kůlnou. Uvnitř se nachází úzké schodiště do obývacího pokoje v horním patře. To je srdce domu.

Každé okno má svůj význam

Ve velkém, vznešeném, otevřeném prostoru se nachází pracovní část, bar, obývací část a otevřený krb. Denní světlo vstupuje do místnosti třemi velkými kruhovými okny. Každé z těchto oken ukazuje na jiný směr a zve tak do místnosti různé krajiny. Schodiště odděluje obytnou část od ložnic rodičů a dětí, obojí se nachází ve východní části domu.

iZdroj fotografie: S vědomím Adolf Bereuter

Přes koupelnu, která je zároveň i wellness, se můžete dostat na velkou terasu, jež se nachází pod výřezem ve střeše v horním patře. Na podlahy byl použit neošetřený dub, mořený dub zase na nábytek a upravený pískovec pro otevřený krb. Vnější vzhled domu je charakteristický modřínovou fasádou a měděnou střechou.

Jaké výhody má podle vás bydlení na statku?

Zdroj: ArchDaily

Galerie

Dalších 11 fotografií
Dalších 11 fotografií
Diskuze Vstoupit do diskuze
142 lidí právě čte
Autor článku

Aneta Kalasová

Mé srdce patří architektuře a designu, ozvláštnění webu ADBZ poutavými články a inspirativními nápady. Prostřednictvím mého obsahu objevíte nejnovější trendy, inovativní projekty a radu, jak propojit funkčnost s krásou. Jsem spolehlivou průvodkyní pro všechny milovníky architektury a designu, kteří hledají nové způsoby, jak oživit své domovy a prostory. Nechte se inspirovat nadšením a vstupte do světa tvůrčích možností.

Zobrazit další články