Jak na vás působí tento maximálně minimalistický dům? Zajímavostí je jeho půdorys ve tvaru písmene U

I přes prosklené stěny poskytuje soukromí a spoustu komfortu uprostřed přírody. Architektonický skvost nabízí každému něco.

i Zdroj fotografie: S vědomím Gustav Willeit
i Zdroj fotografie: S vědomím Gustav Willeit
i Zdroj fotografie: S vědomím Gustav Willeit
i Zdroj fotografie: S vědomím Gustav Willeit
i Zdroj fotografie: S vědomím Gustav Willeit
i Zdroj fotografie: S vědomím Gustav Willeit
i Zdroj fotografie: S vědomím Gustav Willeit
i Zdroj fotografie: S vědomím Gustav Willeit
i Zdroj fotografie: S vědomím Gustav Willeit
i Zdroj fotografie: S vědomím Gustav Willeit
i Zdroj fotografie: S vědomím Gustav Willeit
i Zdroj fotografie: S vědomím Gustav Willeit
i Zdroj fotografie: S vědomím Gustav Willeit
Dalších 9 fotografií
Dalších 9 fotografií
                   

Řada lidí v současné době touží po tom, aby mohli žít v jednoduché elegantní domácnosti – to vzal na vědomí známý architekt Torsten Herrmann, který v rakouském Erlu nechal postavit nádherný elegantní dům bílé barvy. Stavení vás zaujme především svou prosklenou konstrukcí, díky které je z domu možné pozorovat krásy tamní přírody a přes den využívat nekonečného světla ze sluneční energie.   

Soukromý dvůr a dvě elegantní křídla 

Tento elegantní dům se nachází ve vilové čtvrti v rakouském Erlu, v městečku uprostřed nádherné přírody plném dechberoucích výhledů. Architekt pro jedinečnou strukturu budovy využil mírný svah, který se zvedá od západu k východu – dům je proto posazen od ulice trošku dozadu, díky čemuž však například disponuje širokým příjezdem ke garáži. Odtud se pak rozvíjí do délky a jemně splývá se svým okolím. 

Obytná budova je rozdělena na dvě křídla, přičemž jedno sahá do ulice a druhé spíše do svahu. Mezi nimi se poté nachází úzká spojovací část, která jeho vlastníkům umožňuje snadno přecházet z jednoho křídla do druhého. Pokud se na dům podíváte shora, můžete si všimnout, že je postaven do půdorysu ve tvaru písmene U, přičemž prostor, jenž stěny obepínají, tvoří soukromý vnitřní dvůr otevírající se směrem k jihu. 

Dechberoucí výhledy a stálý přísun světla  

Fasády tohoto architektonického díla jsou z celé jeho části omítnuty bílou barvou, která místu dodává klidný a elegantní nádech. Tomu navíc napomáhá rozsáhlé bezrámové prosklení, jež domu umožňuje získávat nekonečné světlo ze sluneční energie a dechberoucí výhledy na okolní přírodu. Nedílnou součástí tohoto stavení jsou pak také decentní prvky z odhaleného betonu a neošetřeného dubového dřeva.

i

V přízemí budovy se nachází prostorná kuchyně a jídelna, která se díky bílé barvě a dřevěným prvkům nese v naprosto klidné tónině. V zadní části je situovaný jednoduchý obývací pokoj s krbem a dalšími minimalistickými dekoračními prvky. Horní patro je rovněž rozděleno na dvě hlavní části – apartmá rodičů a dětský pokoj s dostatečným prostorem na hraní. 

Jak by se vám líbilo bydlet v této elegantní stavbě? 

Zdroj: ArchDaily

Galerie

Dalších 9 fotografií
Dalších 9 fotografií
Diskuze Vstoupit do diskuze
138 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články