Obývák veprostřed lesa: Skromný domek s 50 metrovou výměrou působí, jako by ani neměl stěny

Architektům se podařilo propojit zajímavé bydlení s přírodou, která sehrává zásadní roli v tom, jak malý atraktivní loft mezi stromy vzhledově působí.

i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie: S vědomím Ivan Araújo
i Zdroj fotografie : S vědomím Ivan Araújo
Dalších 23 fotografií
Dalších 23 fotografií
                   

Naprosté splynutí s přírodou nabízí atraktivní koncept loftu mezi stromy z dílny brazilského studia Rudner Lopez Arquitetura. U projektu netradičního obydlí pro jednotlivce, případně pár, se architektům podařilo smazat hranici mezi tím, kde končí příroda a kde začíná bydlení. Loft ve 40tisícovém brazilském městečku Brumadinho dokonale usadili do přírodní scenérie a příroda jako taková prostupuje celou stavbou.

Je velký jen 50 metrů čtverečních

Loft, který byl postavený v roce 2018, má jen 50 metrů čtverečních. Disponuje ocelovou konstrukcí a zdivo je z keramických cihel. Převažujícím materiálem na stavbě je pohledový beton, který stavitelé použili jako povrchovou úpravu stropu a podlahy. Dominujícím prvkem jsou velké prosklené stěny, které do loftu vnášejí moderní a industriální vzhled.

Skleněné stěny současně způsobují, že člověk má pocit naprostého propojení s okolní přírodou. Přímo z postele mají obyvatelé loftu v noci výhled na hvězdnou oblohu a ráno zase na ptáky a motýly v zahradě. Použití obřích skleněných panelů současně umožnilo, že opticky se relativně malý prostor zdá být mnohem větší.

Loft má jednoduché uspořádání

Výhodou použití ocelových konstrukcí bylo i snadnější vytvoření a vyvážení skleněných stěn. Dobře zřetelné to je například u proskleného rohu v čele postele, jenž právě poskytuje úplný výhled do přírody. Kolem přední a boční části loftu je veranda, která má skleněnou střechu. V zadní části je opatřená točitým schodištěm, jež vede na střešní terasu.

iZdroj fotografie : S vědomím Ivan Araújo

Loft stojí na betonových podstavcích. Vnitřní uspořádání je jednoduché. Má pouze jednu příčku, za níž se skrývá koupelna a sociální zázemí. Zbytek prostoru je vlastně jedna velká obytná místnost. Díky skleněné stěně pokoj v podstatě zvolna přechází v krytou verandu. Terasa, která je po celé ploše střechy, skýtá úžasný výhled na krajinu.

Co říkáte na loft mezi stromy?

Zdroj: ArchDaily

Galerie

Dalších 23 fotografií
Dalších 23 fotografií
Diskuze Vstoupit do diskuze
87 lidí právě čte
Zobrazit další články