Architektura na hranici přírody: Víceštítový dům s malebným výhledem na nedaleký les

Z přírody vyrůstá štítový dům, který elegantně splývá s krajinou a nabízí nejen ohromující výhled na přírodu díky svému topografickému umístění, ale také vysoké místnosti v prvním patře. Tento architektonický skvost, inspirovaný příkrým svahem a mající za cíl spojit exteriér s interiérem, ztělesňuje harmonii s přírodou a vytváří klidný domov s úžasnými výhledy.

rodinný dům i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
i Zdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
Dalších 27 fotografií
Dalších 27 fotografií
                   

Na kraji Gdyně vzkvétá víceštítový dům, elegantně vkomponovaný do okolní přírody. Sousedící s Tri-City Landscape Parkem, domov vyniká na svahu s téměř 7metrovým topografickým rozdílem, nabízejícím ohromující výhled na krajinu.

Otevřený prostor vzhůru

Web ArchDaily uvádí, že přáním majitelů byl nejen krásný výhled z obývacích prostor a ložnic, ale i maximální výška místností v prvním patře. Z toho vznikl koncept víceštítového domu, umožňujícího plné využití pohledových os do krajinářského parku a zvýšení výšky místností až po vrchol střechy.

Příroda v domě i kolem

Příkrý svah pozemku proměňuje zahradu v klidnou zelenou oázu s výhledem na Tri-City Park a odděluje soukromou část od ulice. Stavba využívá přírodních a ušlechtilých materiálů, jako je cihla, a harmonicky se začleňuje do okolí. Průčelí domu tvoří dva jednopodlažní paralelní bloky: garáž na západní straně a kuchyně na východní straně, zdobené šedobílou omítnutou fasádou a tmavě šedými HPL panely. Vyšší blok s obloženou světle šedobéžovou cihlou se protíná s dvěma nižšími rozšířenými částmi se sedlovou střechou, přičemž vstup do objektu je přirozeně akcentován ve střední části čelní fasády.

dlm se zahradou iZdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook

Rozdělené role

Cílem architektů bylo, aby dům ze zahrady vypadal jako dva charakteristické bloky se sedlovou střechou. Centrální část s obývacím pokojem vystupuje směrem do zahrady a je kompletně obložena cihlami. Bílý blok, který hostí společenské místnosti a ložnice, je elegantně zapuštěný a zachovává stejné měřítko jako cihlová fasáda. S ohledem na náročný sklon pozemku byl dům navržen tak, aby se ideálně snoubil s okolní krajinou a využíval maximálně slunečních podmínek.

Atmosféra proudící dovnitř a ven

Interiér reflektuje exteriérovou krásu, s důrazem na používání přírodních materiálů pro udržení útulné a hřejivé atmosféry. V návrhu interiéru se odrazuje od glamouru ve prospěch jednoduchosti, skromnosti a vysoké kvality s důrazem na maximální funkčnost.

obývací pokoj iZdroj fotografie: Tiskové materiály bkm group, fotograf Nate Cook
Architekti:Skupina bkm
Plocha:280 m²
Realizace:2022
Lokalita:Gdyně, Polsko

Galerie

Dalších 27 fotografií
Dalších 27 fotografií
Diskuze Vstoupit do diskuze
136 lidí právě čte
Zobrazit další články