Usnadněte si válení těsta. Stačí v něm udělat dva řezy a bude se s ním pracovat mnohem lépe
Pokud vám často dělá problém vyválet těsto tak, aby se vešlo do pekáče, zkuste tento osvědčený trik. Bude to díky němu mnohem snazší a nic se nepokazí.

Řada hospodyněk si často stěžuje na to, že při válení těsta dochází k řadě nepříjemnostem, jako je vznik nechtěného tvaru nebo trhání. Tomu lze nicméně poměrně snadno předejít správným přístupem a podle webu Smakosze především také vyzkoušením tohoto domácího triku. Stačí, když do těsta uděláte dva menší zářezy nožem přes celý povrch.
Vyválení těsta bude mnohem jednodušší
Připravit si chutné těsto může být skutečně náročným úkolem, zejména pokud jste začátečník v kuchyni. Není ale samozřejmě žádným tajemstvím, že problém to mnohdy dělá také zkušeným kuchařům či kuchařkám. Stačí totiž jediná nepatrnost a připravená hmota bude příliš lepkavá, suchá, nebo se naopak bude trhat a za žádných okolností ji pak nevytvarujete podle svých představ. Pomoci v takovém případě může osvědčený domácí trik.

Díky němu bude zejména mnohem snazší rozválet těsto, a to tak, abyste získali požadovaný tvar čtverce a ten následně vložili bez problému do pekáče. Přitom je třeba udělat jediné – na povrchu připraveného těsta přejet nožem příčně na jednu a poté na druhou stranu.
S těstem se bude mnohem snadněji pracovat
Ačkoli by se mohlo zdát, že kvůli tomuto triku bude vše akorát náročnější, naopak vám pomůže získat požadovaný tvar těsta mnohem rychleji a snadněji. Jakmile tedy na povrchu zploštělé koule uděláte dva řezy, začněte těsto klasicky válet a brzy si všimnete, že je to mnohem snazší. Další triky spojené s přípravou těsta vám prozradí Kuchyně Lidlu:
Připravenou hmotu se rovněž vyplatí ihned vyválet na papír a pak celou přenést na pekáč. Tím si zajistíte nejlepší výsledky a zabráníte jakémukoli poškození při další přípravě. Dále také samozřejmě záleží na použitých ingrediencích, ale ty už závisí jen a pouze na vás.
udalosti247.cz
10 h
udalosti247.cz
11 h
udalosti247.cz
12 h