Míchaná vajíčka patří mezi nejchutnější a zároveň velmi rychlé pokrmy. Kromě toho jsou dle serveru Healthline velmi zdravá a nabízí nespočet zdravotních přínosů pro lidské zdraví. Mnoho Čechů se však při jejich přípravě často dopouští chyb, které zhoršují jejich výslednou chuť a mohou dokonce ohrozit vaše zdraví. Ještě než se tedy pustíte do jejich přípravy, dejte si pozor na tyto zásady a za žádných okolností je nepodceňujte.
Pozor na míchání a dřevěné vařečky
Zásadní je vajíčka nevyklepávat přímo do pánve. V takovém případě totiž nemusí být ve výsledku správně propečená a konzistence se může v různých částech pokrmu lišit. Raději je namísto toho před vařením smíchejte v hrníčku a z něj je do pánve posléze vylijte. Samozřejmě nezapomínejte na správné míchání, protože jinak by se mohla začít srážet. Aby chutnala ještě lépe, můžete k nim přilít trochu mléka, díky kterému budou ve výsledku dokonalá.
Oloupat vejce může být někdy skutečně náročný úkol. Pokud se to při vaření nedaří ani vám, vyzkoušejte tento jednoduchý trik.…
více
Rovněž není dobré používat při míchání vajíček dřevěnou vařečku, protože ta se jimi snadno zašpiní a vajíčka mají tendenci se na ní připalovat. O to horší je pak skutečnost, že nástroj nelze kompletně vyčistit pomocí vody ani jaru – často na něm totiž dle serveru Rozrwyka zůstávají bakterie a mikroživiny, které následně plesniví a při dalším vaření se mohou dostat do ostatních potravin. To pak zase může vážně ohrozit vaše zdraví.
Vajíčka snězte vždy po vyjmutí z pánve
Další důležitou zásadou je včasné sundání vajec z pánve. Pamatujte, že jsou připravena skoro ihned a není nutné používat při nich vysoké teploty (většinou stačí střední oheň). Stejně tak je dobré sníst je co nejdříve, protože nejlépe chutnají ihned poté, co jsou hotová. Pokud byste je nechali vychladnout, ztratí chuť a nelze je již znovu ohřát. Na webu adbz jsme také již dříve psali, jak vám mohou vejce vydržet čerstvá až jeden rok.