Vejce ze skořápky vyklouznou skoro sama: Trik, který potřebujete znát
adbz.cz » Hobby » Vejce ze skořápky vyklouznou skoro sama: Stačí je vložit do hrnce až ve chvíli, kdy se voda vaří

Vejce ze skořápky vyklouznou skoro sama: Stačí je vložit do hrnce až ve chvíli, kdy se voda vaří

Oloupat vejce může být někdy skutečně náročný úkol. Pokud se to při vaření nedaří ani vám, vyzkoušejte tento jednoduchý trik.

vejce hrnec
Zdroj fotografie: Depositphotos

Vejce jsou oblíbenou potravinou, která nabízí řadu zdraví prospěšných vlastností a lze ji připravit na nespočet způsobů. Často se však stává, že poté, co je uvaříte, z nich jde jen těžko sundat skořápka. Pokud tento problém trápí při jejich přípravě i vás, můžete vyzkoušet tento jednoduchý trik, díky kterému z ní dle serveru FemCafe vyklouznou skoro sama. Důležité je zejména jejich vložení do hrnce, což byste měli udělat až po uvaření vody.  

Počkejte, až se začne vařit voda 

Většina lidí se při vaření vajec dopouští velké chyby. Vejce totiž zpravidla nechávají vařit s vodou, která je ještě studená. Tato metoda není úplně nejvhodnější, neboť se v takovém případě bílek se žloutkem zahřívá velmi pomalu. To má pak za následek, že se obsah začne ke skořápce přilepovat a nebude ji následně možné sundat tak snadno, jak byste si to představovali. Namísto toho je vložte do vody až v momentě, kdy voda dosáhne bodu varu. 

Během vaření je pak důležité sledovat, že jsou vejce zcela pokryta vodou, a jakmile uplyne vámi nastavená doba jejich ohřívání, ihned je vložte do ledové vody. Díky tomu totiž dle serveru iReceptář dostanou šok a vlivem velkého rozdílu teplot se objem vejce uvnitř skořápky mírně zmenší. V důsledku tak uvnitř vznikne malá mezera, která vám je umožní oloupat velmi snadno, rychle a bez sebevětších potíží. 

Celá vejce v bílé misce
Zdroj fotografie: Piqsels
Díky správnému postupu půjde skořápka z vajíček sundat jedna báseň.

Vejce občas promyjte studenou vodou 

Při loupání vajec je také vhodné je čas od času popraskat a poté dát ještě jednou pod chladnou vodu. Jakmile se tekutina dostane pod skořápku, usnadní to její odstranění. Navíc díky tomuto triku budou čistá a rovnou připravená ke konzumaci. Na webu JakZdravě jsme také již dříve psali o tom, jak můžete udržet vejce čerstvá až po dobu jednoho roku