Připravte si bramborovou kaši jako profíci, rodina se bude olizovat ještě dlouho. Mixér nepřichází v úvahu
Udělat opravdu poctivou, krémovou kaši není jen tak. Chce to pár fíglů, které znají jen ti nejzkušenější kuchaři.

Obsah článku
Jde o jedno z nejčastějších jídel, která se v našich domácnostech připravují. Redakce adbz ale zjistila, že to není tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Velmi například záleží na tom, jaké brambory použijete. Pokud totiž chcete kaši, která se skoro rozplyne na jazyku, musíte sáhnout po těch správných.
Na co si dát pozor?
Brambory, které si vyberete pro přípravu kaše, v sobě musí mít hodně škrobu – to je základ úspěchu. Takové kusy se po uvaření hezky rozpadnou a kaše bude krásně hladká, jak radí web Kitchen Stories. A sáhněte radši po starších bramborách – ty mladé nechte v obchodě. Jsou sice fajn na vaření vcelku, ale na kaši se vůbec nehodí.
„Když bramboru rozkrojíte a půlky k sobě přiložíte, měly by se trošku lepit. To značí dostatek škrobu, a tím pádem správnou volbu,“ radí kuchař Milan T. z Hradce Králové.
Další důležitý krok je samotné vaření
Brambory dejte do studené vody a teprve pak je zahřívejte. Kdybyste je totiž vhodili přímo do té vroucí vody, uvaří se rychle na povrchu, ale vnitřek zůstane tvrdý. A co sůl? Tu přidejte až těsně před koncem vaření. Brambory pak budou chutnější a jako bonus vám voda nebude tak rychle utíkat z hrnce, radí Rhoda Boone na stránkách Epicurious.
Kaši připravujte postaru, žádné mixéry!
Až budou brambory pěkně měkké, přichází ta nejdůležitější část – rozmačkání. K ruce si však rozhodně neberte žádné tyčové mixéry ani roboty! Ano, jde to s nimi rychle, to uznáváme – ale místo nadýchané kaše vám vznikne lepivá hmota, která připomíná spíše tmel. A to určitě nechcete. Sáhněte proto po starém dobrém mačkadle, které používaly už naše babičky. Věřte nám, že na přípravu kaše ještě opravdu nikdo nic lepšího nevymyslel!
„Chcete kaši úplně luxusní? Pak ji po rozšťouchání ještě jemně protřete přes síto. Ano, je to piplačka, ale výsledek stojí za to,“ dodává ještě na závěr pan Milan.
udalosti247.cz
6 h
chalupari-zahradkari.cz
5 h
chalupari-zahradkari.cz
6 h
chalupari-zahradkari.cz
6 h
chalupari-zahradkari.cz
6 h