Perfektní ohřev pokrmů v mikrovlnce: Stačí stáhnout výkon
Zahřívání pokrmů v mikrovlnné troubě má svá pravidla. Důležité je zejména nastavit správný výkon a nechat je v ní dostatečně dlouhou dobu.

Určitě se vám to již také stalo. Chtěli jste si ohřát pokrm z předchozího dne, na mikrovlnné troubě jste nastavili pár minut a pak jen natěšeně čekali, až si konečně pochutnáte. Dobroty na talíři však po vyndání byly horké jenom někde, zatímco ostatní části zůstaly stále chladné. Podobně to bývá s vysušením určitých potravin, a to dle webu RD zejména u těstovin.
Mikrovlnná trouba a jak s ní zacházet
Mohlo by se sice zdát, že na vině je v takových případech samotný přístroj a to, jakým způsobem zahřívá vnitřní prostor, ale ve skutečnosti si za to můžeme sami. Nejde totiž o nic jiného než o špatné nastavení přístroje, kvůli kterému neustále dochází k nerovnoměrnému zahřívání. Nejspíše tedy i vy máte nyní mikrovlnnou troubu nastavenou na maximální výkon.

Dále pak většina lidí dělá to, že nechá pokrmy z předchozích dnů či jiné dobroty ohřívat jen minutku nebo dvě. Na první pohled se to sice může zdát jako efektivní a rozumný nápad, ale spotřebič takto bohužel nefunguje. Právě tímto způsobem dochází k tomu, že například polévka bude v důsledku horká jen po stranách a ve středu studená.
Stačí jednoduše stáhnout výkon
Jak proto uvádějí specialisté z America’s Test Kitchen, nejlepší výsledky získáte v momentě, kdy budete ohřívat pokrmy delší dobu a na nižší výkon. Tímto způsobem zajistíte, že všechny části budou dostatečně prohřáté, a minimalizujete riziko přepálení. Obzvláště velký pozor věnujte tomuto triku při ohřívání suchých jídel, jako jsou například těstoviny.
Ty sice obsahují molekuly vody, ale jelikož mikrovlny působí právě na ně, mohou být po zahřátí na příliš velký výkon úplně vyschlé. Kdežto při zahřívání na nižší teploty zůstanou dobré a ve výsledku budou příjemně teplé, nikoli horké natolik, že je nejde ani jíst. Pozor také, že není dobré používat v mikrovlnce plastovou pokrývku, protože při zahřátí uvolňuje chemické plastové látky.
udalosti247.cz
14 h
udalosti247.cz
12 h
udalosti247.cz
13 h
udalosti247.cz
13 h