Vejce při vaření nepopraskají. Stačí k nim přidat ocet nebo citronovou šťávu
Díky tomuto triku vejce při vaření již nikdy nepopraskají. Do vody stačí přidat jedinou ingredienci a skořápka vydrží vcelku až do konce.

Obsah článku
Pokud si rádi připravujete vejce natvrdo, určitě se vám již stalo, že během vaření skořápka praskla a obsah se rozlil do vroucí vody. To může být velmi nepříjemné, protože se tak během vteřiny z chutné svačiny stane pokrm k vyhození. Redakce webu adbz naštěstí přišla na způsob, díky kterému vydrží vejce vcelku až do konce. Stačí k nim přidat tuto ingredienci.
Do vody stačí přidat ocet nebo citronovou šťávu
Potíže s vařením vajec ve vroucí vodě trápí většinu aktivních kuchařů a hospodyněk. Stačí totiž opravdu málo a celý jejich obsah se vylije do okolí, což kompletně zničí očekávaný výsledek. Skvělým pomocníkem nicméně může být obyčejná citronová šťáva či ocet.
Jednu z těchto ingrediencí stačí přidat do vroucí vody ještě před tím, než do ní položíte samotná vajíčka. Díky vysoké kyselosti budou skořápky držet pohromadě po celou dobu vaření a vy se nebudete muset obávat žádného zklamání. Stačí přitom použít jednu polévkovou lžíci, což je dle webu Smakosze dostatečné množství na to, aby nedošlo k nehodě.
Skořápku můžete rovněž propíchnout jehlou
Do vajíček se také před vařením vyplatí udělat dírku jehlou, čímž zabráníte vzniku vysokého tlaku uvnitř skořápky. Při vkládání vajec do hrnce si také dávejte pozor na to, aby skořápky zbytečně nepopraskaly, k čemuž může velmi snadno dojít při silném kontaktu s dnem hrnce.

Za zmínku stojí rovněž fakt, že vejce natvrdo poskytují mnoho zdravotních benefitů pro lidské zdraví. Jak uvádí server Healthline, nedochází při tom totiž k jejich smažení, takže si vejce zachovávají většinu užitečných složek a neobsahují žádné zbytečné tuky navíc. Jakmile poté budou vejce hotová, můžete si je navíc ochutit, jakýmkoli kořením chcete.
udalosti247.cz
6 h
udalosti247.cz
6 h
udalosti247.cz
8 h
udalosti247.cz
8 h