Máte doma v lednici tento sýr? Urychleně ho vyhoďte do koše. Ukázalo se, že je prolezlý skrz naskrz

Pokud jste si nedávno zakoupili sýr této značky, ani ho neotevírejte. Inspektoři přišli na to, že obsahuje plíseň a může být zdravý nebezpečný.

i Zdroj fotografie: SZPI
                   

Velké obchodní řetězce na svých pultech často, byť nechtěně, prodávají závadné produkty. Podobný případ se nedávno objevil v brněnském Albertu, kde Státní zemědělská a potravinářská inspekce prováděla kontrolu potravin. Při procházení sekce s mléčnými výrobky a sýry si všimli oblíbeného produktu, který nevypadal nejlépe. Když ho poté otevřeli, nemohli uvěřit svým vlastním očím. Byl plný plísně a zapáchal velmi odpudivě. 

Oblíbený sýr neprošel inspekční kontrolou 

Když se inspektoři vydali do brněnského Albertu (Cornovova 1066/3, 618 00 Brno), zamířili při kontrole také do sekce mléčných výrobků a sýrů. Po zdlouhavém posuzování si však všimli potraviny, která vypadala zkaženě přesto, že neměla poškozený obal. Jakmile produkt s názvem „Bio 50+ Goudse JONG ZACHT. BIO sýr polotvrdý mladý, plátky“ otevřeli, okamžitě si všimli bílých kolonií plísní a nepříjemného zápachu. 

Jak také poznamenal server PotravinyNaPranyri, potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení, a proto byla okamžitě stažena z prodeje. K situaci nepřispěl ani fakt, že datum trvanlivosti nebylo prošlé, a přesto se na povrchu sýru objevila plíseň. Nyní tak veškerá zodpovědnost pravděpodobně poputuje za výrobcem produktu, kterým je samotný Albert na území České republiky. 

iZdroj fotografie: SZPI

Pokud byste tedy náhodou měli tento sýr doma i vy, raději ho co nejrychleji vyhoďte. Je totiž možné, že byste po jeho konzumaci pocítili řadu nepříjemných příznaků, včetně bolesti břicha, průjmu či jiných potíží se zažívacím ústrojím. Na webu adbz jsme také psali o dalším oblíbeném sýru, který musel být po kontrole SZPI stažen z prodeje. 

Co si o prodeji zkažených sýrů myslíte vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
121 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články