Šťouchadlo na brambory je všemocný nástroj. Pomůže i při ostatních běžných činnostech v kuchyni
Máte doma kovové šťouchadlo na brambory? Podívejte se, co všechno s ním v kuchyni můžete zvládnout!
Všichni rádi hledáme nové způsoby, jak naplno využít „nářadí“, které máme v kuchyni. Kovové šťouchadlo na brambory se tak dá použít i při jiných činnostech, než je příprava bramborové kaše. Možná se budete divit, co všechno s ním dokážete. Podívejte se tedy na těchto pět jednoduchých triků, jak můžete tento kuchyňský nástroj efektivně využít.
Vařené vejce
Kovové šťouchadlo je efektivním pomocníkem na přípravu lahodných vaječných pomazánek. Stačí když tvrdá vařená vejce pomocí šťouchadla rozmačkáte, přidáte nějaký krémový sýr nebo majonézu pro správnou strukturu a nakonec dochutíte kořením. Potom už si jen opečete toustový chleba a pomazánku namažete – rychlá, jednoduchá a především chutná večeře. Pokud chcete zdravější variantu, rozmačkaná vejce můžete také přidávat do salátu.
Nepotřebujete už žádné sítko
Pokud doma nemáte sítko a vaříte něco ve vodě, můžete zachovat klidnou hlavu. Šťouchadlo vám pomůže při vytažení zeleniny nebo dalších potravin z vařící vody a vy se tak díky němu nespálíte. Aplikovat se dá na všechno, klidně i na brambory, protože kovová struktura přeci jen něco vydrží.
Na ořechy
Pokud chcete rozdrtit oříšky a nechce se vám vytahovat mlýnek nebo mixér, který byste tak celý zašpinili, použijte jednoduše šťouchadlo na brambory. Jistě je bez problémů rozdrtí.
Rajčata
Ani rozdrcení rajčat vás už nijak nerozhodí. Tedy především pokud chcete vařit rajčatové omáčky a jiné zeleninové nebo ovocné pyré. Zde si opět můžete jednoduše pomoci šťouchadlem na brambory namísto používání mixéru, který byste akorát zašpinili, a pyré by stejně bylo moc řídké.
Zdobení domácího pečiva
Doteď jsme se bavili především o drcení nebo rozmačkání. Podívejme se na to ale i z jiného soudku, kterým je překvapivě zdobení. Šťouchadlo na brambory totiž můžete použít i na vytvoření různých dekoračních vzorů, kterými můžete obohatit vaše domácí sladké a slané pečivo, sušenky nebo dokonce i cukroví.