Správné klepání masa paličkou. Pozor, kterou stranu kdy používáte – na kuřecí maso mřížkou ne
Palička na maso je nedílným pomocníkem v domácnosti. Většina hospodyněk ji však zpravidla nepoužívá správným způsobem.

Pokud si pravidelně připravujete maso, pak jste k tomu již určitě někdy používali paličku. Ta bývá nejčastěji vyrobena z dřevěného či kovového materiálu a má dvě strany, tedy mřížkovanou a hladkou (případně s nevýraznými pruhy). Redakce webu adbz zjistila, že každá z nich má své specifické využití, o čemž mnoho hospodyněk neví.
Pozor na to, jak používáte paličku na maso
Maso patří mezi nejoblíbenější pokrmy vůbec, a proto ho má se vší pravděpodobností každá hospodyňka doma alespoň několik kousků. Ještě před jeho přípravou je zpravidla nutné jej trochu poklepat paličkou, aby získalo správný tvar a ve finále chutnalo co nejlépe.
K tomu lze samozřejmě využít paličku na maso, ale pozor, že na to musíte jít vždy správným způsobem. Mřížkovaná strana totiž slouží především pro tužší druhy masa, jako je například vepřová panenka nebo hovězí steak. Díky jejímu použití bude pokrm ve výsledku krásně měkký a nebudou s ním žádné potíže při konzumaci.
Nikdy nezanedbávejte hygienu tohoto nádobí
Jenže v případě jemného masa, jako je především kuřecí, byste tuto stranu nikdy používat neměli. Důvodem je skutečnost, že by se maso ve výsledku na pánvi rozpadalo a nevypadalo by na talíři úplně chutně. V tomto případě lze nicméně použít druhou stranu paličky, tedy tu jemnější, a trochu řízky poklepat. Někdy ani to není podle webu Smakosze třeba.
Pozor si dejte také na samotnou hygienu paličky na maso. Po každém jejím použití je třeba dle serveru The Spruce nádobí důkladně umýt – a to nikoli jen opláchnout, ale použít vysoké teploty. To platí zejména, pokud máte doma dřevěné druhy, na kterých se snadno usazují mikroorganismy a bakterie. Řešením může být pořízení kovového náčiní.
udalosti247.cz
18 h
chalupari-zahradkari.cz
17 h
chalupari-zahradkari.cz
18 h
chalupari-zahradkari.cz
18 h
chalupari-zahradkari.cz
18 h