Z míchaných vajíček se stane snídaně králů. Čtyři triky, které obyčejné jídlo udělají nepopsatelně chutným

Pokud už vás nudí obyčejná míchaná vajíčka, vyzkoušejte jeden z těchto triků a uvidíte, jak na něj změníte pohled.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Každý člověk má svůj vlastní způsob na přípravu míchaných vajec. Ale to neznamená, že je nemůžete nějak vylepšit. A věřte tomu, že i něco tak jednoduchého a obyčejného může být nakonec naprosto skvělým pokrmem. Ať už na snídani, nebo na večeři. Vajíčka máte doma snad všichni, takže vám nic nebrání vyzkoušet některý z těchto tipů.

Připravujte při nízké teplotě

Příprava míchaných vajíček možná vypadá jako opravdu jednoduchý úkol, přesto je potřeba dodržovat pár základních pravidel, aby výsledek dopadl podle vašich představ. Jedna z nejčastějších chyb, kterou lidé dělají, je, že vejce připravují při příliš vysoké teplotě. To ale může způsobit rychlé vysušení vajec a ztrátu chuti. Vajíčka proto musíte připravovat na mírném ohni – bude to trvat déle, ale stojí to za to.

Nevařte moc dlouho

Na nic nespěchejte, ano, příprava vajíček sice patří k těm jednodušším a spíše rychlým receptům, ale pokud je chcete mít opravdu luxusní, dejte si na čas. Nejprve si rozehřejte pánev, poté na ni dejte kapku oleje a následně vejce, ale jedno po druhém. Chvíli počkejte, než se vejce začnou připravovat, a pořádně zamíchejte. Skvělá míchaná vejce jsou na světě.

Přidejte smetanu

Pokud chcete, aby vaše vajíčka byla opravdu krémová a nadýchaná, existuje jeden jednoduchý trik. A tím není nic jiného než do vajíček přidat trošku smetany. Na dvě vejce byste měli použít jednu polévkovou lžíci smetany. Pokud máte alergii na mléko, můžete přidat vodu. Smetana je ale samozřejmě chuťově lepší. Také je potřeba vajíčko pořádně rozšlehat, s čímž vám pomůže metlička nebo tyčový mixér.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Koření až na konec

Dalším tajemstvím dokonalých vajec je to správné koření. Podle profesionálů je velmi důležité, v jaký čas bylinky do vajíček přidáte. Doporučují, abyste míchaná vejce kořenili, až když budou vlastně úplně hotová. V tu dobu je posypte trochou soli a také černým mletým pepřem. Vynikající pokrm máte hotov během chvilky.

Na jaký způsob si nejčastěji připravujete vajíčka?

Zdroj: HeatedMedium
Diskuze Vstoupit do diskuze
89 lidí právě čte
Autor článku

Aneta Kalasová

Mé srdce patří architektuře a designu, ozvláštnění webu ADBZ poutavými články a inspirativními nápady. Prostřednictvím mého obsahu objevíte nejnovější trendy, inovativní projekty a radu, jak propojit funkčnost s krásou. Jsem spolehlivou průvodkyní pro všechny milovníky architektury a designu, kteří hledají nové způsoby, jak oživit své domovy a prostory. Nechte se inspirovat nadšením a vstupte do světa tvůrčích možností.

Zobrazit další články