Šéfkuchař vysvětlil, proč v kuchyni není potřeba maso rozmrazovat. Vaření se prodlouží jen o 5 minut
Maso před vařením nemusíte nutně rozmrazovat. Pokud jste zapomněli, položte ho rovnou na pánev, bude chutnat úplně stejně.
Chutný a šťavnatý steak udělá radost pravděpodobně každému členovi rodiny. Pokud si ho rádi dopřejete i vy, pak byste měli změnit některé své návyky při jeho přípravě. Mnoho lidí totiž často zapomíná kusy masa včas vyndat z mrazáku, přičemž si myslí, že je v takovém případě není možné vařit. Opak je však pravdou, a pokud vložíte ještě zamražené kusy přímo na pánev, budou podle serveru Shareably chutnat naprosto skvěle a možná i lépe.
Steak není nutné před vařením rozmrazit
Příprava masa může být dle mnohých šéfkuchařů různorodá a každý na ni jde tak trochu jiným způsobem. V čem se ale mnozí shodují, je skutečnost, že maso by mělo být před vystavením bodu varu vždy důkladně rozmraženo. To je sice ze zásady pravda, ale dle nedávné studie to ve skutečnosti není ani tak zapotřebí. Pokud ještě zamražený steak hodíte na rozpálenou pánev, bude ve výsledku chutnější a navíc ho budete smažit jen o pár minut déle.
Tato skutečnost byla mimo jiné zkoumána při experimentu, kdy byla jedna půlka masa zamražena, zatímco druhou nechali odborníci roztát v ledničce. Druhý den zkoušeli dle webu BusinessInsider oba kusy připravit na pánvi klasickým způsobem a výsledky byly velmi překvapivé. Mražené steaky sice vyžadovaly více času (cca 5 až 10 minut), nicméně poté, co byly hotové, chutnaly naprosto skvěle. Dokonce v nich nebyla přítomna ani taková vlhkost.
Dokonalý steak by neměl být nikdy zmražený
Pokud si chcete připravit naprosto dokonalý steak, měli byste si zakoupit maso přímo u řezníka a nikdy ho nezamrazovat. V takovém případě totiž akorát přichází o svou kvalitu a nechutná ani tolik dobře. Bohužel však ne každý má možnost získat čerstvé kusy, a tak často končí právě v šuplících mrazáku. Na webu adbz jsme také psali, podle čeho byste měli v obchodě vybírat kuřecí prsa, aby byla co nejchutnější.