Poctivý domácí bujón přesně tak, jak ho dělala moje maminka. Ani ten nejdražší z obchodu se mu chutí nemůže rovnat

Připravte si vynikající kuřecí kostky, které dodají skvělou chuť každé polévce a dalším pokrmům. Recept je jednoduchý a zdravý.

i Zdroj fotografie: S vědomím Bucataria Dorinei
                   

Masové kostky jsou skvělá potravina, která dodá každé polévce naprosto jedinečnou chuť. Bohužel však většina těch, které zakoupíte v obchodech, obsahují řadu chemických sloučenin a jsou při výrobě vysoce zpracovávány, což není pro vaše zdraví zrovna to pravé ořechové. Pokud jimi však nepohrdnete, máme pro vás skvělé zprávy. Pomocí tohoto jednoduchého receptu si je totiž můžete připravit naprosto přirozeným způsobem, a to z pohodlí svého domova. 

Masové kostky si raději uvařte doma

Není žádným tajemstvím, že masové kostky do polévek, které se prodávají v obchodech, obsahují řadu chemických sloučenin. To především proto, že je komerční prodejci vyrábí ve velkém a při jejich zpracovávání volí tu nejrychlejší metodu, aby za co nejmenší cenu vydělali co nejvíce peněz. V důsledku jsou pak tyto zdánlivě chutné potraviny plné toxinů a dalších nebezpečných prvků, které se usazují v těle a postupem času mohou vést k řadě nebezpečných onemocnění. Mnohem lepší řešení je proto připravit si je doma po svém.

Skvěle se hodí do polévek, rýže a dalších pokrmů

Pokud máte rádi polévky či vývary, rozhodně oceníte tyto chutné masové kostky, neboť dodají každému pokrmu naprosto skvělou chuť. Kromě toho budete k jejich přípravě potřebovat pouze přírodní potraviny, které disponují řadou vitamínů, minerálů a dalších důležitých živin – jde tedy o velmi zdravou pochoutku. Obecně byste však měli vývary zařadit do svého jídelníčku, protože jsou to podle mnoha odborníků velmi zdravé pokrmy, které disponují řadou prospěšných účinků na váš organismus. 

iZdroj fotografie: Depositphotos

Kromě polévek a vývarů se skvěle hodí také například do rýže nebo jiných příloh. Můžete je však také podávat jako hlavní jídlo, protože obsahují dostatek masa, tudíž vás po dlouhou dobu zasytí. Připravit si je můžete však i pokud jste vegetarián. V takovém případě stačí nahradit maso například fazolemi nebo jinými organickými výrobky, které máte rádi. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do příprav. 

Recept na kostky do polévky

Pokud chcete vařit zdravě, ale zároveň si své pokrmu vychutnat na plné obrátky, tento recept je pro vás jako dělaný. K přípravě lahodných kostek do polévky budete potřebovat následující ingredience: 

  • 400 gramů kuřecích prsou
  • 170 gramů pórku
  • 300 gramů celeru
  • 250 gramů mrkve
  • 160 gramů cibule
  • svazek petržele
  • 40 gramů soli
  • 50 mililitrů oleje
  • jednu čajovou lžičku kurkumového koření
  • 100 mililitrů vody

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte zeleninu, očistěte ji a nakrájejte na silnější plátky.
  • Poté umyjte teplou vodou kuřecí prsa, odstraňte veškeré nečistoty a nakrájejte je na středně velké kostky. 
  • Připravte si větší hrnec nebo hlubokou pánev a vlijte do ní 50 mililitrů oleje. Ten rozpalte a usmažte na něm nakrájené kuřecí kousky.
  • Jakmile bude maso hotové, přidejte k němu nakrájenou zeleninu, směs zalijte vodou a osolte. 
  • Vše pořádně zamíchejte, poté hrnec přikryjte pokličkou a nechte směs dusit 15 minut na mírném ohni. 
  • Jakmile tato doba uplyne, nechte směs dostatečně vychladnout, a poté ji v hrnci rozmixujte do hladka. Následně přidejte petržel a kurkumu a ještě jednou vše pořádně rozmixujte.
  • Nyní si připravte menší tác nebo plech, vyložte jej pečícím papírem a vyplňte jej směsí. Tu vložte do mrazáku a nechte ji tam do druhého dne. 
  • Nakonec směs nakrájejte na kostky dle vaší libosti a máte hotovo. Dobrou chuť!

Jaké kostky do polévky preferujete vy? 

Zdroj: BucatariaDorinei

Diskuze Vstoupit do diskuze
52 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články