Vypěstujte ředkvičky za pouhé 2 týdny. S revoluční trsovou metodou nikdo nešlápne vedle
Ředkvičky svou výraznou chutí obohatí jakýkoliv letní salát. Když si je vypěstujete sami, chutnají ještě lépe. S touto metodou je můžete vypěstovat za 2 týdny.
Ředkvičky jsou vynikající kořenovou zeleninou. Nejsou příliš náročné na pěstování a jsou velmi prospěšné pro lidský organismus. S trsovou metodou můžete začít sklízet už za 14 dní. Není ředkvička jako ředkvička. Ty kupované mohou obsahovat více vody, a tím je jejich chuť méně výrazná. Zatímco domácí ředkvička vám může pěkně protáhnout dýchací cesty, jak je pikantní.
Výsadba ředkviček
Ze všeho nejdříve je potřeba nechat semínka ředkviček vyklíčit. V obchodech jsou k dostání plastová sadbová plata, použít můžete ale i kelímky od jogurtu nebo plato z vajíček. Do připraveného výsadbového plata nasypejte zeminu, aby byly všechny otvory vyplněné. Zeminu v jednotlivých otvorech jemně udusejte rukama a vytvořte malý důlek pro semínko.
Do každého vytvořeného důlku dejte 2 až 3 semínka a důlek zasypejte tenkou vrstvou biohumusu. Jakmile budete mít všechna semínka přikrytá humusem, zalejte je trochou vody a dlaní lehce zeminu přitlačte. Už za tři dny by se měly objevit první klíčky.
Přesazení ředkviček do skleníku
Ředkvičky potřebují dostatek světla a teplo. Nejlepší je najít pro ředkvičky vhodné místo ve skleníku. Pokud vám správně vyklíčily, můžete je už 10. den od výsadby přesadit. Půdu samotnou nijak zvlášť připravovat nemusíte. Vytvořte si v ní větší důlky, do kterých budete vyklíčené ředkvičky i se zeminou ze sadbových plat zasazovat. Při přesazování dávejte pozor, abyste nepoškodili kořínky, ty jsou velmi jemné a citlivé.
Pokud jsou podmínky pro ředkvičky příznivé, můžete je už 14. den od výsadby začít sklízet. Ředkvičky vám porostou pěkně v trsech a jejich sklizeň bude opravdu snadná. Ať už je použijete do salátů, pomazánek, na ozdobu pokrmů nebo je jen nakrájíte na čerstvý chleba s máslem, budou určitě vynikající. Přejeme hodně štěstí s pěstováním a bohatou úrodu.