V Česku se každý rok otevírá plno nových restaurací, které nabízí různé pokrmy. Naproti tomu jich ale plno končí, zejména kvůli nedostatečné hygieně. To byl také dle Státní zemědělské a potravinářské inspekce případ oblíbené pizzerie v Ústí nad Labem, kde se nacházel trus hlodavců, zařízení byla silně znečištěná a úklid byl celkově zanedbaný.
Nechutnosti po celé provozovně
Jakmile inspektoři zavítali do podniku „TURBO PIZZA“ (Prokopa Diviše 847/9, 400 01 Ústí nad Labem), okamžitě si všimli řady nedostatků. Nejprve je překvapilo poškození stěn a stropu, což bylo patrné hned při vstupu do restaurace. Následovala prohlídka celé provozovny a odhalení dalších nechutností, včetně výskytu trusu hlodavců.
Ten se nacházel takřka všude, i po zemi ve skladu provozovny. Prostor zároveň nebyl dostatečně zabezpečený před pronikáním škůdců a téměř všechna chladicí zařízení byla silně znečištěna. Na podlaze se dle serveru PotravinyNaPranyri nacházely i další nečistoty, tudíž bylo patrné, že je v pizzerii již nějakou dobu výrazně zanedbáván úklid.
Restaurace byla posléze opět otevřena
Inspektoři se kvůli výše uvedeným nedostatkům rozhodli provozovnu uzavřít. Majitelům dali nicméně šanci vše napravit a uklidit, aby posléze mohli dále pokračovat v prodeji svých pokrmů. Této možnosti samozřejmě využili a po opětovné kontrole byl provoz podniku opět umožněn. Nově by tam mělo být krásně čisto a žádné schované nechutnosti.
Češi se mohou těšit na nový obchodní řetězec, který nabízí jedinečné ceny. Konkurovat bude společnostem, jako je Pepco a Kik.…
více
Přeci jen není pěkné, když je prostor restaurace plný myších výkalů, ze kterých se šíří bakterie. Dojem pak neudělá ani zmíněný nepořádek a poškozené zdi. Navíc, pokud mohou do podniku zavítat hlodavci a hmyz, existuje riziko kontaminace potravin, a tím i výsledných pokrmů, které jsou podávány hostům. Inspekce nyní doufá, že se to již nebude opakovat.