Tři jednoduché způsoby, jak nakrájet meloun: Trojúhelníky, jednohubky nebo kuličky
Nakrájet meloun není zase tak náročné, jak by se mohlo zdát. Stačí se zaměřit na tyto tři jednoduché způsoby a půjde to raz dva.
Na sladkém melounu si během léta rád pochutná naprosto každý. Řada Čechů však často zapomíná na to, jak vlastně tento lahodný plod přírody správně nakrájet. Pomoci vám s tím mohou tři velmi snadné způsoby – a to buď klasicky na trojúhelníky, jednohubky, nebo netypické kuličky. V každém případě však nebudete potřebovat žádné zvláštní dovednosti a postačí vám k tomu dle serveru Vikna pouze pár minut.
Tradiční řezání melounu na trojúhelníky
Tato možnost je nejrychlejší a setkáte se s ní ve většině případů. Pokud ji aplikujete, získáte tenké kulaté plátky sladkého melounu, které budete moci rovnou jíst. Jedinou nevýhodou je to, že si možná trochu zabarvíte tváře. Postupujte následovně:
- Meloun rozkrojte podélně napůl.
- Umístěte jednu polovinu řeznou stranou dolů.
- Odřízněte vršky a začněte ho krájet s ideálním rozestupem 1,5 cm.
- Půlkruhy pak ještě jednou rozkrojte tak, abyste získali trojúhelníky.
Krájení melounu na „jednohubky“ a kuličky
Meloun dle webu Healthline nejenže přináší osvěžení, ale také vás udrží hydratovanými. A pokud se ho chystáte jíst s vícero lidmi, určitě ho zkuste nakrájet na jednohubky:
- Odstraňte vršky melounu.
- Rozřízněte ho podélně na dvě poloviny.
- Polovinu položte řeznou stranou dolů a znovu ji rozřízněte na dvě části.
- Otočte čtvrtinu melounu slupkou dolů a pomocí dlouhého nože opatrně oddělte dužinu od kůry.
- Tu následně nakrájejte na kousky o tloušťce až 1,5 cm a samotnou kůru použijte jako ozdobný tác.
- Jednotlivé kousky pak můžete napichovat vidličkou, jako oblíbené jednohubky.
Dalším originálním způsobem je také krájení melounu na kuličky. K tomu budete potřebovat lžíci, která se používá na nabírání zmrzliny – nebo je můžete zkusit případně vykrojit lžící. Ve výsledku budete mít zajímavě nakrájený meloun a překvapíte každého hosta.