Stačí meloun posypat trochou soli a bude mnohem sladší

Meloun je velice oblíbenou letní pochoutkou pro svou sladkou a osvěžující chuť. S pomocí tohoto jednoduchého, ale chytrého tipu si jeho konzumaci zdokonalíte.

i Zdroj fotografie: Irvin calicut / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Meloun je velmi oblíbenou pochoutkou hlavně v letních měsících. Pro vysoký obsah vody je navíc pro lidské tělo velmi prospěšný v mnoha různých ohledech. Zdánlivě dokonalé letní osvěžení se však dá jednoduchým trikem ještě o něco vylepšit. Nepotřebujete k tomu žádné zdlouhavé úpravy ani nemusíte nakupovat extra ingredience. K dokonalé úpravě melounu totiž stačí obyčejná kuchyňská sůl.

Meloun má pro tělo řadu benefitů

Vodní meloun je pro lidské tělo obrovským přínosem. Je totiž výborným zdrojem spousty vitamínů a minerálů. Obsahuje veliké množství vody, proto se díky jeho konzumaci v létě o něco lépe dodržuje pitný režim. Je také výborným zdrojem vlákniny, která prospívá trávicí soustavě. Vhodný je také pro ty, kteří drží dietu, jelikož obsahuje jen velmi málo kalorií.

Podle čeho v obchodě poznat nejlepší meloun: Pavučina na slupce znamená, že bude sladký; suchá stopka značí zralost

Je nejen výborným prostředkem k dobré hydrataci organismu, ale také pozitivně působí na krevní oběh a zrychluje metabolismus. Pomáhá regulovat tělesnou teplotu, což je přínosné zejména v letních měsících. Konzumaci melounu by také měli zvážit lidé, kteří se snaží předejít srdečním onemocněním, rakovině či astmatu. Velmi žádaným benefitem je také to, že zpomaluje proces stárnutí.

Zkuste meloun posolit

To, jak jíst tuto pochoutku, je většině lidem naprosto jasné. Zkrátka stačí meloun jen správně naporcovat a poté si dopřát jeho lahodnou chuť. Když však tyto kousky posolíte, získáte zcela nové vnímání jeho chuti. Malé množství soli totiž v melounu zvýrazní jeho typickou sladkou chuť a zážitek z jeho konzumace tak bude intenzivnější. Navíc takto zamaskujete případnou nahořklou chuť, která se může objevit blíže ke slupce. Stejný postup se dá aplikovat také na grepy, ananasy, jablka a spoustu dalšího ovoce.

Sůl iZdroj fotografie: Pixabay

Vodní meloun posypaný trochou soli přináší lidskému tělu další benefity. Nejen, že si udrží veškeré prospěšné látky, které měl i předtím, ale díky soli navíc dostanete do těla elektrolyty a další prospěšné minerály. Dejte si však pozor, abyste to se solí nepřehnali. Konzumace přehnaně slaného melounu určitě nebude žádaným výsledkem. Zkuste myslet také na to, že než si budete tuto pochoutku dopřávat, měla by být pokud možno vychlazená. Jedině tak pro vás bude skvělou záchranou před letním horkem.

Jak často konzumujete v letních měsících meloun?

Zdroj: Smakosze
Diskuze Vstoupit do diskuze
80 lidí právě čte
Autor článku

Klára Kozáková

Jsem nadšená redaktorka, která přináší nekonečné dávky inspirace a vášně do světa architektury a designu. S uměleckým přístupem k psaní a profesionálním okem pro detail dokážu zprostředkovat čtenářům zážitky a emoce, které architektura a design mohou přinést do jejich životů. Jsem kreativní průvodkyní pro každého, kdo hledá inovativní způsoby, jak oživit a zlepšit prostředí, ve kterém žijeme.

Zobrazit další články