Nálepky na ovoci a zelenině mají skrytou funkci, o které ví jen málokdo. Především je na nich často sepsána informační hodnota, tedy odkud ovoce či zelenina pochází a v některých případech i datum spotřeby. Jak ovšem nedávno informoval server Genialne, tuto zdánlivě zbytečnou etiketu lze také využít ve prospěch jejich čerstvosti a ochraně před plísněmi. Stačí ji přelepit na správné místo a ovoce či zelenina vám vydrží na stole i o několik dnů déle. Zároveň zabráníte jejich měknutí.
Jednoduchý trik s nálepkou na rajčatech
Týká se to především rajčat, která patří mezi nejoblíbenější potraviny mnoha Čechů. Tyto šťavnaté plody přírody lze zužitkovat například v salátech, jako přílohu k masu nebo také do lahodných omáček. Jejich nevýhodou je však skutečnost, že mají tendenci se rychle kazit nebo měknout, což následně způsobuje ztrátu jejich chuti. Mnozí je dokonce v takovém případě raději vyhodí, neboť jim prostě v takové konzistenci nevyhovují.
Zahradničení na balkoně je snadné. S našimi radami ohledně odrůd, substrátu a prevence proti nemocem budete slavit úspěch.…
více
Zároveň se někteří snaží ochránit rajčata před měknutím tím, že je nechávají v ledničce. To je však dle serveru TheSpruce také špatně, neboť v důsledku taktéž přichází o svou jedinečnou chuť a mohou ovlivnit i jiné uskladněné potraviny. Abyste přitom jejich měknutí a brzkému přezrání skutečně zabránili, postačí vám použít obyčejnou nálepku informující o jejich původu a výrobci. Právě tu má ale většina lidí tendenci pouze odlepit a vyhodit.
Tajné využití nálepky informující o výrobci potraviny
Tato nálepka má totiž tajné využití, které vám pomůže rajčata uchovat v bezpečí, i když je necháte položená na stole nebo kuchyňské lince. Stačí ji jednoduše odlepit a přelepit s ní díru po stopce. Právě kvůli ní totiž do dužiny proudí vzduch, který urychluje jejich zrání, a způsobuje tak měknutí plodů. Případně se pak těmto problémům můžete vyhnout tím, že si budete kupovat takové kusy, které ještě nemají stopku odtrhnutou.