Mince v mrazáku odhalí, jestli spotřebič fungoval tak, jak měl. Stačí ji dát do hrnku s vodou a počkat, jestli klesne

Pokud odjíždíte na delší dobu mimo domov, měli byste učinit jedno zásadní opatření. Vložte do mrazáku minci, ušetříte si případné zdravotní problémy.

i Zdroj fotografie: abcMedia (vlastní tvorba)
                   

Zmražování potravin patří k nejefektivnějším způsobům, jak prodloužit potravinám trvanlivost. Maso, zeleninu nebo dezerty vložíte do mrazáku a je to. Jenomže byste měli počítat s jednou komplikací. Vyrážíte-li například na dovolenou, nemůžete si být jistí, zda se nepřerušil přívod elektřiny a potraviny se nerozmrazily a opětovně nezamrazily.

Výpadek elektřiny dokáže zavařit

Mrazák je velmi užitečný spotřebič a jeho použití je opravdu snadné, přesto je třeba dodržovat při mrazení určité zásady. A právě opakovanému zamražení je nutné se vyhnout, obzvlášť v případě masa nebo hub riskujete zdraví. Jakmile se jednou rozmrazí, není možné je znovu zamrazit. Ihned se v nich začnou tvořit bakterie, které mohou způsobit závažné zdravotní komplikace, dokonce se můžete i otrávit. Nenechte nic náhodě a inspirujte se trikem s mincí, protože se jedná o senzační vychytávku.

Jak bojovat proti nechtěnému ledu v mrazáku: Trocha oleje zabrání tomu, aby vůbec měl šanci se tvořit

Mince ukáže, jestli nedošlo k rozmrazení

Nedělejte kompromisy, jen tak si užijete dovolenou, jak se patří. Po návratu domů si budete jistí, že jsou maso i zelenina v mrazáku v pořádku a nedošlo k jejich rozmrazení. Mějte však na paměti, že musíte fígl aplikovat už dny před odjezdem.

  1. Jako první nalijte vodu do misky a vložte ji do mrazáku.
  2. Až se přemění voda na led, přišel čas položit na vrchní ledovou plochu minci.
  3. Po návratu domů zkontrolujte, jak se věci mají. Pokud je mince na povrchu, vše je v pořádku.
  4. Pakliže je mince na dně misky, došlo k rozmrazení potravin. Suroviny byste měli z mrazničky okamžitě vyhodit
iZdroj fotografie: Depositphotos

Pár užitečných rad k použití mrazáku

  • Volný prostor v mrazáku vyplňte starými novinami, protože se do mrazáku nedostane při otevření mnoho teplého vzduchu a mrazák nespotřebuje tolik elektrické energie.
  • Do mrazáku dejte cibuli 30 minut před krájením a ušetříte si krokodýlí slzy.
  • Tvrdé sýry se při krájení trhají, proto je umístěte na chvíli do mrazáku.
  • Když to bude v mrazáku nevábně páchnout, dejte do něj misku s jedlou sodou, protože soda pachy pohltí.

Jak poznáte, že byly potraviny v mrazáku rozmrazené?

Diskuze Vstoupit do diskuze
50 lidí právě čte
Autor článku

Michaela Hajdová

Zobrazit další články