Kuchyně, často to nejšpinavější místo v domě. Ušetřete tisíce za čistící prostředky, nahradí je tyto suroviny - adbz.cz
adbz.cz » Hobby » Kuchyně, často to nejšpinavější místo v domě. Ušetřete tisíce za čistící prostředky, nahradí je tyto suroviny

Kuchyně, často to nejšpinavější místo v domě. Ušetřete tisíce za čistící prostředky, nahradí je tyto suroviny

Některé potraviny mají výrazné barvy, které se vpíjí do různých povrchů, jiné zanechávají charakteristický zápach. Nebo se zkrátka jen něco nepovede. Víte, jak vyčistit kuchyň? Jak na to, aby prkénko zase vypadalo jako nové a navíc vonělo? A co lednice? Jak docílit toho, aby nezapáchala po některých aromatických potravinách? Citron pomůže na všech frontách Kuchyňské prkénko má opravdu mnoho využití. Používá se na krájení ovoce, zeleniny, pečiva nebo masa či ryb. Ideální je mít na každý druh potravin jiné prkénko, ale někdy to není možné. Jak tedy vyčistit prkénko, aby nebylo zašpiněné a zapáchající například po rybách? Ideální je pokapat prkénko citronovou šťávou a poté ho posypat jedlou sodou. Tento postup ideálně několikrát zopakujte. Zapáchá vám lednička po zrajícím sýru nebo po obdobně chutné, avšak aromatické potravině? Nevěšte hlavu, i tady vám pomůže obyčejný citron. Je nutné ho rozkrojit na polovinu a položit ideálně na horní polici a spodní polici. Silné pachy zaručeně zakryjete jeho příjemnou vůní. Na odvápnění konvice můžete využít také citron, lepší a jednodušší volbou však bude obyčejný ocet naředěný s vodou. Stačí dát tuto směs vařit. Nezapomeňte však poté konvici pořádně vypláchnout před jejím dalším použitím. Na rezavé příbory použijte cibuli Reznou vám vaše oblíbené příbory

sporak
Zdroj fotografie: Depositphotos

Některé potraviny mají výrazné barvy, které se vpíjí do různých povrchů, jiné zanechávají charakteristický zápach. Nebo se zkrátka jen něco nepovede. Víte, jak vyčistit kuchyň? Jak na to, aby prkénko zase vypadalo jako nové a navíc vonělo? A co lednice? Jak docílit toho, aby nezapáchala po některých aromatických potravinách?

Citron pomůže na všech frontách

Kuchyňské prkénko má opravdu mnoho využití. Používá se na krájení ovoce, zeleniny, pečiva nebo masa či ryb. Ideální je mít na každý druh potravin jiné prkénko, ale někdy to není možné. Jak tedy vyčistit prkénko, aby nebylo zašpiněné a zapáchající například po rybách? Ideální je pokapat prkénko citronovou šťávou a poté ho posypat jedlou sodou. Tento postup ideálně několikrát zopakujte.

Citron
Zdroj fotografie: Pixabay


Zapáchá vám lednička po zrajícím sýru nebo po obdobně chutné, avšak aromatické potravině? Nevěšte hlavu, i tady vám pomůže obyčejný citron. Je nutné ho rozkrojit na polovinu a položit ideálně na horní polici a spodní polici. Silné pachy zaručeně zakryjete jeho příjemnou vůní. Na odvápnění konvice můžete využít také citron, lepší a jednodušší volbou však bude obyčejný ocet naředěný s vodou. Stačí dát tuto směs vařit. Nezapomeňte však poté konvici pořádně vypláchnout před jejím dalším použitím.

Na rezavé příbory použijte cibuli

Reznou vám vaše oblíbené příbory a vy je nechcete vyhazovat a nahrazovat novými? Stačí nakrájet cibuli a několikrát je do nich namočit. Rzi byste se měli okamžitě zbavit. Plastové nádoby na jídlo je ideální pravidelně umývat sodou. Stačí jim dopřát noční lázeň v sodě s horkou vodou. Trápí vás špína v mixéru? Existuje jednoduchý trik! Zkrátka naplňte mixér vodou a mycím prostředkem. Pak ho zapněte. Zbytky jídla by se měly omýt.

ocet
Zdroj fotografie: Unsplash

Máte doma myčku, a tak vás čištění jednotlivých nádob na potraviny netrápí? Myčka si většinou poradí s každou špínou. Za to si však potom zaslouží vyčistit. Myčku můžete vyčistit pomocí jedlé sody nebo octa. Sodu použijte na houbičce k omytí okrajů. Ocet nalijte do myčky a spusťte krátký cyklus s horkou vodou. Vyčistí se nejen povrch, ale i potrubí. Umýt si jednou za čas zaslouží i vršky skříněk. Mastnoty se zbavíte jarem nebo sodou. Pokud se chcete zbavit zápachu z koše, použijte aviváž.

Zdroj: The Kitchn