Vynalézavé kuchyňské triky, které vás svou genialitou uchvátí. Díky nim se budete cítit v kuchyni jako profesionál

I ti nezkušenější z domácích kuchařů někdy potřebují v kuchyni pomoci. Často nestačí znát jen ten správný recept. Důležité jsou správné ingredience i příprava.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

V kuchyni to není vůbec jednoduché. I ty nejjednodušší úkoly se dají lehce pokazit. Dobrý kuchař musí umět vařit, smažit, péct, pražit, restovat i grilovat. Nikdy se nemůže přestat učit. Dobré je však znát některá tajemství profesionálních kuchařů. Budete z nich mít určitě prospěch a vaše umění v této oblasti se zase posune o kousek dál.

Maso převracejte co nejméně

Pokud budete maso na pánvi nebo grilu příliš často otáčet, tratí křupavou kůrku a přírodní šťávy. Zůstane suchý a bez chuti. Kdy tedy maso otočit? Zkuste protřepat pánev, až maso bude snadno klouzat, je čas ho otočit. Pamatujte také na to, že není vhodné smažit na extra panenském olivovém oleji. Při vyšší teplotě začne kouřit. To ovlivní chuť jídla. Myslete také na to, že právě uvařené nebo usmažené maso není vhodné. Po uvaření je třeba ho nechat odpočinout. Jedině tak získáte nejlepší možnou strukturu a chuť.

iZdroj fotografie: Depositphotos

V kuchyni se často používají i vejce. Jejich čerstvost nejlépe ověříte na testu s vodou. Čerstvé klesne na dno, zkažená vejce vyplavou na povrch. Ta nejezte. Pokud grilujete ryby, grilujte je s citronem. Ten nejen zabrání slepení ryb, ale také jim dodá chuť. Pokud chcete v kuchyni využít bylinky, trochu je osolte. Pak se vám nebudou lepit na nůž. Potřebujete, aby vám změklo máslo? Ohřejte trochu vody ve sklenici v mikrovlnce, pak vodu vylijte a sklenici položte na máslo.

Dbejte na čerstvost surovin

Pokud používáte v kuchyni alkohol, myslete na to, že víno může zůstat čerstvé jen několik dní po otevření. Při vaření si vždy vezměte dostatečně velkou nádobu. Velké množství jídla v pánvi vám nezaručí chutný pokrm. V případě, že něco pečete v troubě, přidávejte sýr asi pět minut před koncem pečení. Jinak se spálí. Trik pro krájení je jednoduchý. Pod prkénko dejte utěrku, nebude tak klouzat. Další typ patří bramborám. Mačkejte je pouze s teplým mlékem. Studené mléko by vám udělalo nepěknou šedivou barvu.

iZdroj fotografie: Unsplash

Pokud potřebujete uvařit hodně vajec najednou, nedávejte je vařit do hrnce s vodou. Zkuste je místo toho uvařit v troubě. Bude to mnohem jednodušší. U vajec ještě zůstaňme. Jestliže chcete připravit pokrm s majonézou a oslnit hosty, nekupujte ji v obchodě. Vyrobte si raději svoji vlastní. Stačí na ní jedno jediné vajíčko. To smíchejte se 150 mililitry olivového oleje. Vaši hosté budou velmi mile překvapení a na jídle si nesmírně pochutnají.

Zdroj: Brightiside

Diskuze Vstoupit do diskuze
70 lidí právě čte
Zobrazit další články