Když není času nazbyt a potřebujete rychle uvařit brambory. Stačí mít plastový sáček a 7 minut času
Tento geniální trik vám zkrátí dobu vaření brambor o desítky minut. Jediné, co k tomu budete potřebovat, je plastový sáček a za chvíli máte hotovo.
Obsah
Pokud vás tlačí čas, ale potřebujete ještě rychle uvařit brambory, pak se vyplatí znát tyto geniální triky. Těmito osvědčenými způsoby výrazně zkrátíte dobu jejich vaření a přílohu můžete mít podle informací na webu TopRecepty hotovou klidně i do 10 minut. Pokud k jejich přípravě navíc použijete obyčejný plastový sáček, stihnete to ještě rychleji. Neplýtvejte svým časem a zkraťte si dobu strávenou v kuchyni.
Jak správně vařit brambory
Tento druh přílohy je velmi chutným a univerzálním doplňkem k téměř jakémukoliv pokrmu. Abyste však při jejich přípravě neztráceli cenné vitamíny a další prospěšné látky, jako vitamín C, vitamíny řady B, antioxidanty, železo, fosfor, mangan, zinek a další, měli byste dodržovat určitá pravidla, o nichž jsme více psali v dřívějším příspěvku na adbz.
Čím větší brambory, tím déle se vaří
Dobu vaření brambor ovlivňuje hned několik faktorů. Kromě odrůdy záleží především na jejich velikosti. Malé kousky budou uvařené během chvilky, zatímco ty větší budete muset nechat ve vroucí vodě o mnoho déle. Pomoci vám však může kousek másla, jak jsme doporučovali už dříve na adbz. Tento trik si chválí i naše čtenářka Leona S. z Kutné Hory: „Pravidelně přidávám k bramborám kousek másla. Jsou tak nejen rychleji hotové, ale navíc získají specifickou chuť, kterou jsme si tak oblíbili.“
Zapomeňte na sůl
Přestože je většina lidí zvyklá brambory solit hned na začátku, nijak tím proces vaření neurychlíte, jak potvrzují i informace na webu iReceptář. Naopak se vyplatí vodu napřed uvařit v rychlovarné konvici, poté přelít do hrnce a vložit do ní brambory. Tuto metodu občas využíváme i my, když se nám nechce čekat, než voda v hrnci začne vařit.
Jak zkrátit dobu vaření brambor
Abyste měli chutnou přílohu během chvilky připravenou, použijte k jejich vaření igelitový sáček. Jednoduše do něj požadované množství této zeleniny vložte a poté sáček na vrchu svažte. Jakmile máte hotovo, propíchejte jej po obvodu vidličkou, abyste vytvořili menší otvory a vložte na 7 minut do mikrovlnné trouby. Po této době brambory vyjměte a můžete servírovat.