Kuchařská vychytávka, jak se nespálit o horké jídlo z mikrovlnky. Pomůže talíř vyndaný z mrazáku
Horké jídlo z mikrovlnky vám může snadno způsobit popáleniny. Díky tomuto triku však velmi snadno a rychle zchladne.
Mikrovlnná trouba je užitečný pomocník v domácnosti, díky kterému může i dva dny staré jídlo chutnat skvěle. Většina lidí se však při používání tohoto přístroje často dostává do potíží, a to zejména co se týče příliš horkého talíře nebo jednotlivých potravin. Mikrovlny totiž podle serveru Taste of Home nedokáží vždy proniknout do všech částí pokrmu, a tak se stává, že je někde příliš horký a jinde zase úplně studený.
Jednoduchý trik s talířem
Abyste se ochránili před spálením, můžete vyzkoušet velmi snadný trik s talířem. Vyzkoušet byste ho měli zejména v případě, že je porcelánový, neboť právě takové druhy často pálí nejvíce. Metoda přitom spočívá pouze v tom, že před tím, než si na talíř dáte jídlo, necháte ho chvíli chladit v mrazáku. Po uplynutí zhruba 10 minut pak můžete postupovat běžným způsobem a vložit ho společně s lahodným pokrmem do mikrovlnky.
Přestože se talíř bude zahřívat stejně tak jako jídlo, nikdy nebude natolik horký, abyste se o něj spálili. Velmi dobrý vliv pak bude mít tento trik i na teplotu jídla. Jelikož potraviny budou na vychladlém povrchu, je pravděpodobné, že se budou ohřívat rovnoměrně. Vy se tak již nikdy nebudete muset obávat příliš horkých nebo naopak vychladlých částí jídla. Na webu adbz jsme také psali, jak využít stará kachlová kamna ve svůj prospěch.
Pozor na příliš teplá jídla
Ještě než se vrhnete do ohřívání svého jídla, měli byste brát na vědomí několik zásad. Příliš teplé pokrmy nejsou vhodné pro chlazení v lednici, a jak uvádí server Genialne, nikdy byste je v takovém stavu neměli jíst. Důvodem je především skutečnost, že by narušily práci trávicího systému a způsobily vám potíže, jako je například nadýmání nebo plynatost.