Domácí pizza jako z Itálie: Trik neapolského šéfkuchaře je v použití pánve a dvojím pečení
Nemusíte mít pec na pizzu, abyste si tuhle báječnou pochoutku mohli připravit i doma. Je to jednodušší, než si myslíte.

Pokud si chcete doma připravit tu pravou Itálii, nemusíte spoléhat na nejrůznější drahou techniku. Ba právě naopak. Vystačit si můžete i s malým trikem. Šéfkuchaři jich mají v zásobě několik – a není divu, že se ti šikovnější obejdou i bez pece na pizzu.
Jak připravit dokonalou pizzu bez pece
Bývá považována za alfu i omegu každé správné italské restaurace. Bez pece totiž není ta správná pizza. Ale co kdybychom vám řekli, že je možné tuhle oblíbenou dobrotu připravovat i na pánvi? Koneckonců, podle webu Wikipedia nejde o žádnou novinku. Poprvé k tomu došlo, když se emigranti snažili tuhle původně středomořskou pochoutku přizpůsobit americkým chutím – a hle, zjistili, že vše funguje překvapivě dobře.

Správná pizza si žádá správné těsto. Kromě dostatečně velké pánve tak budete potřebovat už jen minimum věcí. Ovšem doporučujeme si pořídit manitobskou mouku. Pochází z amerických prérií, podle webu Bio-green je hodně výživná a vaší pizze dodá tu správnou strukturu. Nebudete jí potřebovat moc, takže se vám její nákup rozhodně vyplatí. Uplatníte ji totiž i při pečení několika dalších pizz.
Recept na domácí pizzu
Jaké ingredience si připravit? Většinu z nich určitě najdete doma:
- 300 gramů mouky typu 00
- 200 gramů manitobské mouky
- 400 ml vody
- 3 g čerstvých kvasnic
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- 11 g soli
- 1/2 čajové lžičky cukru
Chcete další inspiraci? Podívejte se na recept Romana Pauluse v tomto videu.
Těsto zadělejte a nechte vykynout. Poté ho rozdělte na bochánky o velikosti 250 gramů. Ty vyválejte nebo ručně vytáhněte do průměru 25 cm. Lehce posypte moukou a připravte si pánev. Tu zahřejte a pizzu na ni položte. Souběžně na ni navrstvěte všechny ingredience, které na ní chcete mít. Pečte minutu a půl a pak pizzu vložte do rozpálené trouby (250 °C). Po dvou minutách lehce zakápněte olivovým olejem, přidejte sýr a nechte dopéct. Půjde to rychle – jakmile okraje zhnědnou, máte hotovo.
Tyhle potraviny se v Lidlu prodávají po tunách. Jsou extrémně oblíbené, lidé po nich doslova prahnou
udalosti247.cz
Právě teď
udalosti247.cz
Právě teď
udalosti247.cz
18 m
udalosti247.cz
39 m