Výroba másla v pračce: Je to rychlé a skoro bez práce

Domácí máslo vyrobené pomocí plastové láhve a pračky je mnohem lahodnější než to kupované. Výroba je jednoduchá a téměř bez práce.

výroba domácího másla i Zdroj fotografie: iStock
                   

Máslo je důležitá surovina v mnoha pokrmech. Většina lidí má v lednici či mrazáku alespoň jednu kostku připravenou, mohou se tak spolehnout, že bude vždy po ruce. Ať už si ho s chutí mažete na chleba, či ho používáte na smažení nebo jako přísadu do bramborové kaše, vždy je poznat, jak moc kvalitní máslo je. Rozdíl v chuti je znatelný opravdu s prvním soustem.  

Nejkvalitnější máslo bývá od farmáře 

To nejkvalitnější máslo bývá většinou kupované od farmářů na trzích či přímo na farmě. Chuťově i vzhledově se s tím kupovaným opravdu nedá srovnávat, ovšem jeho problémem bývá příliš vysoká cena. Naštěstí si můžete pomocí jednoduchého postupu zajistit kvalitní máslo, a navíc ušetřit peníze za koupi toho drahého někde na trhu. Máslo si můžete snadno vyrobit doma.  

Podle britského receptu můžete vyrobit máslo v pračce. Potřebujete k tomu jen minimum surovin. Na výrobu másla v pračce si připravte jednu plastovou láhev, smetanu, sůl a samozřejmě pračku. Hodit se bude také starý povlak na polštář a plátěná teniska. Pusťte se do výroby másla a ušetřete bezpočet peněz za jeho nákup v obchodě.  

hromada másla iZdroj fotografie: Pexels

Vyrobte si lahodné máslo ve své pračce 

Smetanu nalijte do dobře uzavíratelné plastové láhve a přidejte k ní trochu soli. Záleží jen na vás, jak slanému máslu dáváte přednost. Hrdlo láhve pak celé pečlivě zabalte přilnavou fólií, například alobalem, a velmi důkladně ji uzavřete. Z lahve nesmí v žádném případě nic uniknout, abyste si zbytečně nepřidělávali problémy s pračkou

Dobře utěsněnou láhev umístěte do staré tenisky a botu samotnou pak ještě do uzavíratelného povlaku na polštář. Teplota vody při praní by neměla přesáhnout 30 stupňů a rychlost otáček bubnu během ždímání nastavte nejvíce na 600 otáček za minutu. Plastovou láhev po vyprání nechte vychladnout a poté ji opatrně rozřízněte a máslo z ní vyjměte. Smetana se v pračce sama vyšlehá a vy budete mít téměř bez práce doma vyrobené lahodné máslo.  

Jak si vyrábíte domácí máslo vy?

Zdroj: UkrMedia
Diskuze Vstoupit do diskuze
145 lidí právě čte
Autor článku

Marie Möglichova

Zobrazit další články