Jak dozrát avokádo za 10 minut? Fenomenální domácí trik, který překvapí svou primitivností
Máte rádi avokádo, ale někdy se vám stává, že si z obchodu donesete nezralý kus tvrdý jako kámen? Díky tomuto triku vám dozraje před očima.
V poslední době nabírá avokádo hodně na popularitě. Pokud jste zastáncem zdravého stravování, určitě jste již toto ovoce ochutnali. Můžete jej použít k přípravě zdravých pomazánek, ovocných koktejlů, polévek, salátů, nebo jen tak nakrájet na toast s vejcem. Nejlepší je avokádo měkké tak akorát, ale to je při nákupu v obchodě dost těžké poznat. Pak ho musíte nechat pár dní odležet. Díky tomuto jednoduchému triku vám však avokádo dozraje do 10 minut.
Zelené zdravíčko s peckou
Není divu, že je avokádo tolik oblíbené. Je velmi chutné a obsahuje spoustu látek, které jsou prospěšné pro vaše celkové zdraví. Je bohaté na draslík, vitamin E, vlákninu, nenasycené mastné kyseliny a folát, což je jedna z forem vitaminu B. Jeho konzumace má tedy blahodárný vliv na váš mozek, zažívání, krevní tlak, příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi a u těhotných žen má pozitivní vliv na vývoj plodu.
Nechte avokádo dozrát na počkání
V obchodech, hlavně tedy v supermarketech, často natrefíte na nezralá avokáda. Pokud jste dost trpěliví, můžete počkat 4-6 dní. To je doba, za kterou zakoupené syrové avokádo dozraje přirozenou cestou. Jestli však máte na něj chuť už teď a nechce se vám čekat, vyzkoušejte následující metodu, která vám zajistí, že si své oblíbené ovoce budete moct vychutnat hned.
Tento trik je velmi jednoduchý a pomůže vašemu avokádu dozrát za 10 minut. Připravte si alobal, do kterého zabalíte nezralé avokádo. To pak vložte do trouby předehřáté na 90 stupňů a po 10 minutách ho vyndejte. Výsledkem bude krásně zralé avokádo, které změkne a po krajích se zahřeje. Teď už ho můžete konzumovat. Je na vás, jestli si ho necháte nejdříve vychladnout, nebo ho sníte rovnou po vytažení z trouby za tepla. Pochutnáte si v obou případech.
Jaké je vaše oblíbené jídlo s avokádem?