Do mrazáku dávám kousek alobalu. Ušetří mi to hodiny práce a starostí
Jakmile jsem tento trik objevila, zajásala jsem. Dát alobal do mrazáku mi ušetří spoustu času, který se dá využít jinak. Stejnou službu také udělá houbička na nádobí.
Tato stříbrná fólie je v domácnosti téměř nepostradatelná. Své využití najde v každé kuchyni. I přesto, že je alobal velmi tenký, dokáže po nějaký čas udržet teplotu jídla, které do něj zabalíte. Můžete jej využít při pečení, aby se vám vrchní strana pokrmu nepřipálila, když je potřeba delší čas v troubě. Také do něj můžete zabalit zbytky jídla a nějakou dobu je v něm uchovávat. A zkoušeli jste jej využít v mrazáku?
Proč je dobré dát alobal do mrazáku
Nezáleží na tom, jestli máte doma starý model ledničky, nebo zbrusu nový kousek. V mrazáku se vždy vytváří vrstvy ledu, které na jednotlivých zásuvkách mohou překážet. Jakmile jdou zásuvky špatně otevírat, nezbyde vám nic jiného, než mrazák odmrazit, abyste vzniklý led odstranili.
Pokud vrstva ledu není příliš silná, můžete k jeho odstranění využít právě alobal. Jednoduše celý mrazák vyprázdněte, a po všech jeho vnitřních stranách rozložte alobal. Následně můžete všechny zásuvky do mrazáku vrátit. Led se bude nadále vytvářet pouze na alobalové vrstvě, kterou v případě potřeby vždy snadno vytáhnete a vyměníte. Vyhnete se tak dlouhému odmrazování.
Vyložit alobalem můžete i jednotlivé zásuvky. Jejich čištění a údržba pak bude mnohem snazší a rychlejší.
Dalším skvělým trikem je houbička v lednici
Určitě jste si všimli, že ovoce a zelenina někdy při skladování v ledničce ztrácí svou původní chuť i tvar. To je způsobeno nadměrným množstvím vlhkosti uvnitř ledničky. Zabránit tomu můžete tak, když na dno přihrádky, kde máte ovoce a zeleninu uložené, připevníte několik houbiček. Tyto houbičky pohltí přebytečnou vlhkost dříve, než napadne vaše potraviny.
Dalším tipem, jak zeleninu a ovoce uchovat déle chutné, jsou oddělené přihrádky. Jakmile se jednotlivé potraviny dotýkají, mohou se snáz díky uvolňujícímu se etylenu zkazit.