Maso vydrží i několik let. Chlazení v ledničce či mrazáku je pasé. Použijte sůl
Maso lze skladovat dlouhé roky i bez použití chladicích spotřebičů. Skvěle se osvědčilo například jeho sušení, solení nebo konzervace.

Mnoho lidí si stále myslí, že maso vydrží čerstvé delší dobu pouze v případě, pokud ho nechají zamrazené. Existuje nicméně řada dalších jednoduchých a především přirozených metod, které ho pomohou uchovat dobré klidně i roky. Skvěle se podle webu FitHacker osvědčilo jeho sušení, solení nebo také správná konzervace.
Sušení a solení masa
Sušení masa je jednou z nejstarších metod jeho uchovávání a spočívá především v odstranění vody, která by jinak podporovala tvorbu mikroorganismů. Maso tedy stačí nakrájet na tenké plátky a ty poté sušit v troubě při teplotě okolo 75 °C po dobu 16–20 hodin (ještě předtím je dobré maso ohřát na 120 °C po dobu 10–15 minut, čímž odstraníte bakterie). Takto připravené maso lze poté skladovat až dva měsíce při pokojové teplotě na suchém místě.

Skvěle se také osvědčilo solení masa. V tomto případě plátky důkladně potřete solí tak, aby pronikla do vláken a zbavila je vlhkosti. Proces nicméně může trvat až několik dní (v závislosti na velikosti a druhu masa) a někteří specialisté také používají tzv. mokré solení.
Konzervace masa na několik let
Pokud chcete, aby vám maso vydrželo po dobu několika let, pak se ho vyplatí konzervovat ve vzduchotěsné nádobě. Plátky jednoduše nakrájejte na kousky a ty poté uvařte nebo upečte. Poté je vložte do sterilizovaných sklenic a zalijte je vývarem či omastkem. Nádoby následně pečlivě uzavřete a zavařte v páře nebo ve vroucí vodě po dobu několika hodin.
Takto uskladněné maso vám vydrží čerstvé klidně až několik let, přičemž zachována zůstane jeho chuť i nutriční hodnoty. Výše uvedené video sdílel youtubový kanál A Pinch of Patience a jde o velmi snadný návod právě pro konzervaci masa (dokonce nekonečnou).
udalosti247.cz
7 h
udalosti247.cz
5 h
udalosti247.cz
6 h
udalosti247.cz
6 h