Nenamáčejte sušené houby ve vodě a využijte jejich chuť naplno. Staropolská metoda radí použít mléko
Sušené houby jsou jedinečnou ingrediencí, která dokáže obohatit řadu lahodných pokrmů. Ještě lepší budou, když si je připravíte tímto způsobem.

Houby mají zejména v zemích střední Evropy velkou tradici a plno Čechů každoročně vyráží do lesů sbírat ty nejchutnější kousky. Někteří je poté buď ihned sní, nebo začínají sušit, aby jim vydržely maximálně dlouhou dobu a oni si na nich mohli pochutnat třeba i během zimy. Tehdy je také dle webu Smakosze důležité zaměřit se na vhodný způsob jejich přípravy.
Sušené houby namáčejte v mléce
Většina lidí má tendenci připravovat sušené houby tak, že je jednoduše namočí do vody, aby co nejrychleji změkly. Ačkoli jde skutečně o efektivní způsob přípravy, někdy mohou být v důsledku hořké a stále trochu tvrdé. Mnohem lepším řešením je proto namočit je do čerstvého mléka a to lehce osolit. Louhovat je poté nechte zhruba 4 až 5 hodin.

Díky dostatečně dlouhé době strávené v mléce budou houby ve výsledku nejen chutnější, ale také křehčí a bez hořkosti. Po namočení je už stačí nechat vařit ve vodě do měkka (na mírném ohni zhruba 90 minut), následně nechat vychladnout a nakonec scedit.
Využít můžete také zbylý vývar
Houby připravené tímto způsobem skvěle chutnají hlavně v kombinaci s kysaným zelím a knedlíky. Přidat je však můžete, kamkoli se vám zachce. Obecně je podle serveru Healthline dobré zařadit je do svého pravidelného jídelníčku, neboť jsou velmi zdravé a skvěle podporují lidské tělo. Zužitkovat můžete navíc vodu po uvaření těchto lesních plodů.

„Aromatický vývar určitě nevyhazujte, skvěle se hodí do houbové polévky nebo jako omáčka na pečeně a maso. Případně ho pak lze i zamrazit pro pozdější použití, ale to bych nedoporučovala, protože nejlepší je ještě čerstvý,“ uvedla pro web adbz čtenářka Monika P. z Kroměříže s tím, že si tímto způsobem dopřává houby po celý rok.
udalosti247.cz
3 h
udalosti247.cz
3 h
udalosti247.cz
4 h
udalosti247.cz
4 h