Chtěli prosklenou novostavbu, aniž by narušili historické okolí. Povedlo se jim skloubit moderní design a lidovou architekturu

Spousta světla a minimalistický design. To jsou hlavní dva prvky, které člověka upoutají na domě se sedlovou střechou, který stojí na jihoněmeckém venkově.

i Zdroj fotografie: Se souhlasem David Matthiessen
i Zdroj fotografie: Se souhlasem David Matthiessen
i Zdroj fotografie: Se souhlasem David Matthiessen
i Zdroj fotografie: Se souhlasem David Matthiessen
i Zdroj fotografie: Se souhlasem David Matthiessen
i Zdroj fotografie: Se souhlasem David Matthiessen
i Zdroj fotografie: Se souhlasem David Matthiessen
i Zdroj fotografie: Se souhlasem David Matthiessen
i Zdroj fotografie: Se souhlasem David Matthiessen
Dalších 5 fotografií
Dalších 5 fotografií
                   

Rodina z jihoněmeckého města Margrethausenu se rozhodla vystavět moderní útočiště, které by ale nijak výrazně nevybočovalo z architektury okolních domů. S pomocí profesionálních architektů se jim podařilo vytvořit dům postavený ze dřeva, jehož stěny jsou z větší části osazené obrovskými okny s nádherným výhledem do krajiny. Interiér se nese v duchu minimalismu a vytváří tak vzdušný a pohledný prostor.

Krajina dává pocit výjimečnosti

Malebná zvlněná krajina v pohoří Švábské Alby v německé spolkové zemi Bádensko-Würtenbersko se stala inspirací pro návrh budovy, z níž je ten nejlepší možný výhled do okolní krajiny. Je umístěná příhodně na okraji obce, a proto ve výhledu nebrání žádné okolní stavby. Ačkoliv se jedná o velmi moderní budovu, díky citlivému designu nijak výrazně nerozbíjí celkové panoráma vesnice a vkusně do něho zapadá.

iZdroj fotografie: Se souhlasem David Matthiessen

Tento moderní dům je navržen v nadčasovém lidovém stylu, jemuž vévodí prostorná sedlová střecha a dřevěná konstrukce. Interiér ale jako by byl z jiného světa, ačkoliv i ten s venkovským prostředím vytváří ladící a harmonický celek.

Pevný do ulice, prosklený do krajiny

Architektura domu citlivě zohledňuje potřeby jeho majitelů. Proto je strana domu, která je přivrácená do ulice, kompletně pevná a skýtá naprosté soukromí. Druhá strana budovy, směřující do zeleného údolí, je od podlahy až ke stropu osazená obřími prosklenými okny, které nabízejí ohromující výhled do zelené pahorkaté krajiny a zároveň do interiéru propouští tolik denního světla, kolik je jen možné.

iZdroj fotografie: Se souhlasem David Matthiessen

Obývací prostor ve spodním patře domu je díky přítomnosti prosklených posuvných dveří přirozeně propojený s prostorem zastřešené venkovní terasy a je tak jako stvořená pro posezení s rodinou i přáteli. S obytným prostorem je pak spojená také kuchyně a jídelna s minimalistickým designem a v patře se nachází ložnice a studio. To je jako stvořené pro práci, studium či meditaci, ale může být využito zároveň jako ložnice pro hosty či dětský pokoj. Harmoničtější prostředí si majitelé nemohli přát.

Jak by vám vyhovoval dům s kompletně prosklenými stěnami?

Zdroj: Decoist

Galerie

Dalších 5 fotografií
Dalších 5 fotografií
Diskuze Vstoupit do diskuze
81 lidí právě čte
Autor článku

Jitka Hemelíková

Zobrazit další články