Dírka na oblíbeném triku už vás nerozhodí. Tajný trik švadlenek zvládnete i doma, stačí jehla a niť. Po opravě nebude ani stopy

Pokud se vám do vašeho oblíbeného trika udělala díra, nemusíte si zoufat. Ještě předtím, než budete hledat v obchodech ten stejný kus, zkuste si jej opravit sami.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Mohlo se to stát jakkoliv. O něco jste se zachytili, když jste někam šli, pracovali jste v kuchyni a nedávali pozor s nožem a nebo jste někde zakopli a výsledkem byla horrorová díra ve vašem oblíbeném kousku. Stalo se to určitě každému, ale s trochou snahy to máte hned opravené.

První možnost je naprosto bez šití

Budete potřebovat:

  • Pergamenový papír
  • Žehlící prkno
  • Kousek náplně do tavící pistole
  • Nažehlovací průsvitný stabilizátor
  • Lisovaný hadřík
  • Lahvičku s rozprašovačem

Jako první si vezměte pergamenový papír a položte jej na žehlící prkno. Následně otočte dané triko naruby a dejte jej na již zmíněný papír ležící na prkně. Pomocí prstů se pokuste spojit okraje díry tak, aby tam již žádná nebyla. Čím méně látky u toho stáhnete k sobě, tím lépe pro vás. Nyní přichází na scénu náplň do tavící pistole. Tu umístěte přesně přes spojený otvor, kterého se chcete zbavit.

iZdroj fotografie: Freepik

Následně přes něj dejte o něco větší kus ustřiženého nažehlovacího stabilizátoru. Na samotný vrch poté přiložte lisovaný hadřík a s pomocí lahvičky s rozprašovačem jej mírně navlhčete. Nyní už vám zbývá jen nahřát žehličku, přiložit ji na hadřík a počkat 10 sekund. Triko už jen otočte na druhou stranu, opakujte a je hotovo.

K druhé možnosti bude zapotřebí trochu šití

Budete potřebovat:

  • Velice ostrou jehlu
  • Nit stejné barvy, jako je vaše poškozené triko

Tento postup vás nejspíše učili již na základní škole přesto není nikdy na škodu si jej mírně připomenout. Kdo ví, třeba jste zrovna tehdy chyběli a vaše maminky a babičky si na šití nepotrpěly, v takovém případě jistě menší návod pro záchranu trika oceníte. Otočte triko naruby jako v minulém případě. Vezměte si nit stejné barvy, chytněte ji na konci a snažte se ji co nejpřesněji provléct jehlou.

iZdroj fotografie: Freepik

Pokud vám to nejde, zkuste ji mírně navlhčit. Jakmile se vám to povede, udělejte si menší uzlík, aby vám nit opět nevyjela ven. Teď už jen jehlu provlékejte přes díru ze strany na stranu, dokud ji naprosto nestáhnete. Po dokončení se vám na daném místě vytvoří mírný hrbolek, snažte se jej proto zahladit mírnou masáží, aby se vyrovnal.

Zdroj: BHG

Diskuze Vstoupit do diskuze
52 lidí právě čte
Zobrazit další články