Plněné knedlíky v mrazáku vydrží měsíce. Stačí se naučit blanšírování a budou chutnat jako právě uvařené
Pokud se vám tyto pochoutky po opětovném rozmražení rozpadají a vaří se jen špatně, osvojte si trik velkovýrobců.
Těsto plněné libovolnou náplní. Asi takto bychom mohli plněné knedlíky, pirohy a jim příbuzné definovat. A nejlepší jsou samozřejmě vždy ty domácí. Nezáleží na tom, čím je naplníte. Pokud neuděláte chybu při přípravě těsta, budou nakonec vždy dokonalé.
Příprava je pracná, udělejte si zásoby
Pokud se však do všeho chcete pustit opravdu ručně, zjistíte, že jde o dost pracný proces. Na druhou stranu – když už si jednou těsto zaděláte a rozválíte, rozhodně se vyplatí udělat si více porcí do zásoby. A jak jinak je uchovávat než v mrazáku?
Tam vydrží bez problémů i rok. Bohužel následné rozmražení mnohdy nebývá bez komplikací. Plněné knedlíky nebo pirohy se rozpadají nebo se naopak dovařují jen neochotně. Tím spíš, pokud se v mrazáku slepí k sobě. Lze tomu však velmi jednoduše předejít.
Před zmrazením blanšírujte
Proto je třeba vsadit na osvědčenou techniku velkovýrobců, kteří na ni nedají dopustit – jde o blanšírování. To se sice podle webu Martha Stewart používá především při přípravě zeleniny, ale bylo by škoda se omezit opravdu jen na toto použití. Blanšírování toho zvládne mnohem víc. Web The Spruce Eats připomíná, že jde o rychlé ponoření připravovaného pokrmu do vroucí vody, po kterém musí následovat důkladné ochlazení. Je to proto, aby se rychle ukončil var uvnitř. Pokrm totiž chcete opravdu jen zatáhnout na povrchu – rozhodně ho nechcete uvařit do měkka.
A jak blanšírovat pirohy a knedlíky? Je to snadné. Stačí je ponořit na 30 vteřin do vroucí vody (po malých dávkách). Následně je děrovanou lžící vylovte a zchlaďte ve vodě s ledem. A jakmile úplně vychladnou, vložte je po jednotlivých porcích do mrazáku. Uvidíte, že se k sobě už nikdy neslepí a v hrnci se připraví stejně rychle a chutně, jako kdyby byly čerstvé.
A pokud si chcete připravit klasické knedlíky, dejte si pozor na základní chyby, kvůli nimž bývají mnohdy zcela bez chuti. Na webu adbz jsme o tom nedávno také psali.
udalosti247.cz
3 h
udalosti247.cz
3 h
udalosti247.cz
4 h