Vajíčka se budou loupat jedna báseň. Nepříjemnou práci ulehčí lžíce a led
Díky tomuto triku pro vás nebude loupání vajec už žádným problémem. Stačí ho správně aplikovat a půjde to jedna báseň.
Vajíčka patří mezi nejoblíbenější potraviny po celém světě. Nejenže si je můžete připravit na x různých způsobů, ale také jsou výživná a mají dle serveru Healthline velmi pozitivní vliv na lidské zdraví. Mnoha lidem však často dělá problém jejich loupání, které je buď zdlouhavé, nebo se při něm bílek lepí na skořápku. Zamezit těmto nepříjemnostem můžete nicméně velmi snadno, a to pomocí tohoto jednoduchého triku se lžící a ledem.
Jednoduchý trik s ledem a lžící
Není na tom přitom nic složitého, a jakmile trik jednou zkusíte, budete ho používat už furt. Při loupání vajec dělá většině lidem potíže bílek lepící se ke skořápce, což může vést k jejich deformaci. Nicméně vše je to o kyselosti a zamezit těmto problémům můžete velmi snadno. Stačí k tomu obyčejný led, miska a polévková lžíce.
Jakmile budete mít vše připraveno, těsně před uvařením vejce několikrát oťukejte skořápku na různých místech. Pozor však, abyste ho nerozbili, jinak by vše přišlo vniveč. Následně ho vložte jako vždy do vroucí vody a připravte tak, jak to máte nejradši. Po uplynutí stanovené doby vložte vejce na chvilku do připravené misky s ledem.
Skořápka půjde dolů raz dva
Nyní už stačí vejce vytáhnout a oloupat – mělo by to jít dle serveru Genialne snadno a bez jakýchkoli potíží. Pokud se vám trik nepovedl nebo chcete vyzkoušet něco jiného, můžete se zaměřit i na špendlíkový trik. Ten spočívá v tom, že do skořápky uděláte špendlíkem malý důlek či dírku a poté necháte vejce vařit běžným způsobem.
Nemusíte se navíc bát, že by se vejce vylilo nebo ve vodě popraskalo. Malá dírka akorát umožní, že vejce půjde posléze mnohem snadněji sloupnout ze skořápky. Na webu adbz jsme také psali, jak uchovat vejce čerstvá po celý rok. Je to snadné a nepotřebujete k tomu ani lednici.