Lidl patří mezi nejoblíbenější obchodní řetězce po celém Česku. Čas od času se však stane, že se na jeho pultech objeví závadné potraviny, které následně končí v košících zákazníků. Ti se však po jejich konzumaci mohou dle Státní zemědělské a potravinářské inspekce dostat do vážných zdravotních problémů. Proto provádí pravidelné kontroly, během kterých se snaží potenciálně nebezpečné zboží odstranit, než si ho stačí někdo koupit.
Oblíbená klobása jevila známky nebezpečné plísně
A není tomu tak dávno, co se na pultech oblíbeného Lidlu, konkrétně prodejny v obci Valašské Klobouky (Československé armády 1107, 766 01 Valašské Klobouky), objevila zkažená klobása. Produkt s číslemšarže L:9109 a referenčnímčíslem 24-000217-SZPI-CZ nesl na svém povrchu kolonie plísní zelené a bílé barvy. Inspektoři rovněž potvrdili, že se skutečnost týkala téměř všech kontrolovaných balení.
Tento jednoduchý trik vám pomůže mít přehled o potravinách uložených v mrazáku i v době vaší nepřítomnosti. Stačí vám k tomu jen jediná minc…
více
Balení produktu s názvem „VYSOČINA KLOBÁSA“ nebylo mimo jiné ani v jednom případě narušeno. Jak poté uvedl web PotravinyNaPranyri, při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty při skladování tohoto výrobku. Nabízí se tedy myšlenka, že v takovém stavu přišly již od výrobce Krahulík-MASOZÁVOD. Jakmile tuto skutečnost zjistili inspektoři, okamžitě vydali nařízení stáhnout potravinu z pultů a problémy rychle vyřešit.
Pokud jste si tedy tuto klobásu v poslední době koupili i vy, raději ji ani neotevírejte a okamžitě vyhoďte do koše. Případně ji můžete zkusit vrátit na prodejnu a požádat o vrácení peněz. Konzumace zkažených výrobků totiž může mít vážný dopad na lidské zdraví, a to ve formě trávicích potíží nebo nakažení nebezpečnými bakteriemi. Objevit se v takovém případě mohou příznaky, jako je nevolnost, průjem, zvracení nebo silná horečka.