Odstraňte z polštářů žluté skvrny jako lusknutím prstu. Stačí 4 ingredience
adbz.cz » Hobby » Jak z polštářů odstranit žluté skvrny: Pomůže lázeň v jaru, pracím prášku a bělidle

Jak z polštářů odstranit žluté skvrny: Pomůže lázeň v jaru, pracím prášku a bělidle

Pokud máte na polštáři žluté skvrny z potu a nejdou vám vyprat, zkuste tento jednoduchý trik. Brzy budou všechny do jedné pryč.

zluty polstar postel
Zdroj fotografie: iStock

Mnoho lidí se během spánku občas potí, což následně způsobuje, že se na jejich polštářích či peřinách objevují zaschlé žluté skvrny. Ty poté kromě nepříjemného zápachu přispívají i k usazování prachu a dalších nečistot v dané oblasti, které mohou negativně ovlivnit váš spánek. Pokud tedy podobný problém trápí i vás, můžete dle serveru CNN vsadit na tento jednoduchý trik, který vyžaduje použití pouze pár levných ingrediencí. 

Směs proti žlutým skvrnám na polštáři a povlečení 

Žluté skvrny na polštáři nejenže zapáchají, ale také vypadají nevkusně. Abyste si s nimi poradili, stačí použít správnou domácí směs z vybraných prostředků a tu poté aplikovat přímo na zanesená místa. K její přípravě budete potřebovat následující ingredience: 

  • hrnek prostředku na mytí nádobí
  • šálek pracího prášku
  • hrnek bělidla
  • půl šálku boraxu

Hobby

Zelení uspávači: 6 rostlin, které navozují klidný spánek. V ložnici by měly mít své místo, na péči nejsou náročné

Zelení uspávači: 6 rostlin, které navozují klidný spánek. V ložnici by měly mít své místo, na péči nejsou náročné
<!-- wp:paragraph --> <p>Mnoho lidí se během spánku občas potí, což následně způsobuje, že se na jejich polštářích či peřinách objevují zaschlé žluté skvrny. Ty poté kromě nepříjemného zápachu přispívají i k usazování prachu a dalších <strong>nečistot v</strong> <strong>dané oblasti, které mohou negativně ovlivnit váš spánek</strong>. Pokud tedy podobný problém trápí i vás, můžete dle serveru <a href="https://edition.cnn.com/cnn-underscored/home/how-to-wash-pillows" target="_blank" rel="noreferrer noopener">CNN</a> vsadit na tento jednoduchý trik, který vyžaduje použití pouze pár levných ingrediencí. </p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:heading --> <h2 id="h-sm-s-proti-lut-m-skvrn-m-na-pol-t-i-a-povle-en">Směs proti žlutým skvrnám na polštáři a povlečení </h2> <!-- /wp:heading --> <!-- wp:paragraph --> <p>Žluté skvrny na polštáři nejenže zapáchají, ale také vypadají nevkusně. Abyste si s nimi poradili, stačí použít správnou domácí směs z vybraných prostředků a tu poté aplikovat přímo na zanesená místa. K její přípravě budete potřebovat následující ingredience: </p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:list --> <ul><li>hrnek prostředku na mytí nádobí</li><li>šálek pracího prášku</li><li>hrnek bělidla</li><li>půl šálku boraxu</li></ul> <!-- /wp:list --> <!-- wp:abc-media/related-post {"post_id":"142698"} /--> <!-- wp:paragraph --> <p>Jakmile budete připraveni, můžete se rovnou vrhnout do úklidu. Nejprve nechte uvařit hrnec plný vody a do něj poté vložte všechny ingredience kromě bělidla – dle serveru <a href="https://www.thespruce.com/wash-and-clean-feather-bed-pillows-2146357" target="_blank" rel="noreferrer noopener">TheSpruce</a> by se měly během několika vteřin rozpustit. Vzniklou směs následně přelijte do vhodné nádoby <strong>(pokud je třeba, přidejte více vody) a nalijte k ní ještě hrnek bělidla</strong>. Do hotové směsi stačí už jen namočit zhruba na 30 minut polštář a poté jej ještě na 15 minut otočit. </p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:image {"id":140839,"sizeSlug":"large","linkDestination":"none"} --> <figure class="wp-block-image size-large"><img src="https://adbz.cz/wp-content/uploads/2022/09/spici-zena-polstar.jpg" alt="Žena s polštářem " class="wp-image-140839"/></figure> <!-- /wp:image --> <!-- wp:heading --> <h2 id="h-nakonec-sta-pou-t-su-i-ku">Nakonec stačí použít sušičku </h2> <!-- /wp:heading --> <!-- wp:paragraph --> <p>Nakonec již stačí látku vyprat v pračce tak, jak jste to dělali doposud. Co se týče sušení, měli byste se obrátit na sušičku, <strong>protože ta pomůže odstranit zbylé nečistoty</strong>. Mimo jiné pak můžete před zapnutím programu přidat k polštáři tenisový míček, díky kterému bude celá procedura trvat kratší dobu. Na webu adbz jsme také psali o dalším <a href="/hobby/babsky-trik-na-myti-oken/">osvědčeném triku do domácnosti</a>, který vám pomůže snadněji vyčistit okna. </p> <!-- /wp:paragraph -->

Nedostatek vydatného spánku nám může dlouhodobě uškodit. Zlepšete své spánkové vzorce, a tím i své fyzické a duševní zdraví s použitím těch … více

Jakmile budete připraveni, můžete se rovnou vrhnout do úklidu. Nejprve nechte uvařit hrnec plný vody a do něj poté vložte všechny ingredience kromě bělidla – dle serveru TheSpruce by se měly během několika vteřin rozpustit. Vzniklou směs následně přelijte do vhodné nádoby (pokud je třeba, přidejte více vody) a nalijte k ní ještě hrnek bělidla. Do hotové směsi stačí už jen namočit zhruba na 30 minut polštář a poté jej ještě na 15 minut otočit. 

Žena s polštářem
Zdroj fotografie: Depositphotos

Nakonec stačí použít sušičku 

Nakonec již stačí látku vyprat v pračce tak, jak jste to dělali doposud. Co se týče sušení, měli byste se obrátit na sušičku, protože ta pomůže odstranit zbylé nečistoty. Mimo jiné pak můžete před zapnutím programu přidat k polštáři tenisový míček, díky kterému bude celá procedura trvat kratší dobu. Na webu adbz jsme také psali o dalším osvědčeném triku do domácnosti, který vám pomůže snadněji vyčistit okna.