Mouka je všestranná surovina, kterou můžete použít k přípravě různých pokrmů. Jak například uvádí server KitchenAid, nezbytnou roli hraje například v chlebu a dalším pečivu, palačinkách, knedlících, vybraných omáčkách, dezertech a v řadě dalších pokrmů. Mnoho hospodyněk se však často potýká s totožným problémem, a to, že ji napadnou moli. Před těmi se však lze velmi snadno ochránit díky tomuto jednoduchému triku.
Skladování mouky není dobré zanedbat
Ačkoli většina lidí skladuje mouku ve vzduchotěsných nádobách, což je z hlediska udržení její čerstvosti dobré, zkušené hospodyňky radí se tomu vyhnout. Důvodem přitom není potravina jako taková, ale její ochrana před nebezpečnými moly, kteří ji mohou snadno znehodnotit. Naštěstí se však v takovém případě nabízí velmi osvědčený trik, a to její uložení v mrazáku. Právě totiž nízké teploty odstraní veškeré jejich zárodky.
Každý milovník žampionů by měl znát tento geniální trik a nůž nahradit moukou. Takto je snadno a rychle zbavíte všech nečistot a připravíte …
více
Pokud tedy chcete mouku ochránit před těmito škůdci, jednoduše ji uložte do tohoto spotřebiče a nechte ji tam, dokud nebude potřeba. Kromě toho zajistíte, že si udrží svou čerstvost. Pozor byste si pak měli dle serveru Parenting dávat již při jejím dovozu do svého domova. Nebezpečné zárodky totiž mohou být v tomto produktu přítomny i v momentě, kdy ho obchody vystavují do regálů. Mrazák je však odstraní již během dvou dnů.
Není tedy nutné nechávat v něm mouku po dlouhé týdny. Stačí ji tam nechat poté, co si ji zakoupíte, a následně ji skladovat na tmavém, suchém a chladném místě. Velmi důležité je také ochránit tuto potravinu před slunečním zářením, protože způsobuje ztrátu jejích nutričních hodnot a změnu její chuti. Na webu adbz jsme také psali, jak vám dokáže v domácnosti pomoci mouka v kombinaci se solí. Hravě si poradí například s fleky od vína.