Krájení petržele usnadní struhadlo „na hrubo“. Stačí stonek protáhnout jednou z děr
Vyzkoušejte také tento jednoduchý trik a usnadněte si krájení listové petržele. Budete potřebovat jen nabroušené struhadlo a za pár minut budete mít hotovo.
Obsah
Struhadlo patří ve většině domácností mezi základní výbavu kuchyně. Hodí se skvěle nejen k nastrouhání sýra, ale i některých druhů ovoce a zeleniny. S jeho pomocí je příprava lahodného pokrmu mnohem rychlejší a efektivnější. Jak potvrzuje zajímavé video na tiktokovém účtu Declutterpl, jen málokdo ví, jak struhadlo v kuchyni využít na maximum. Díky tomuto geniálnímu triku budete mít totiž během pár vteřin listovou petržel připravenou k dalšímu použití.
Jak pečovat o struhadlo
Aby vám tento pomocník v domácnosti vydržel a sloužil co nejdéle, měli byste věnovat pozornost jeho pečlivému mytí a údržbě. Častým používáním a nevhodnými postupy pomalu dochází ke ztupení hran jednotlivých otvorů. Strouhání je pak mnohem náročnější a zabere více času. Velmi snadno jej však zase můžete doma nabrousit, stačí se řídit postupem, o kterém jsme již dříve psali v článku na adbz.
Jak plně využívat struhadlo
Nejčastěji se v kuchyni používají pouze dvě největší plochy struhadla. Na nich nastrouháte danou surovinu na hrubo, resp. na jemno. Velmi užitečné však jsou i zbylé strany, o kterých jsme psali v dřívějším článku na adbz. Ta s podlouhlými otvory se skvěle hodí k nasekání surovin na plátky. Ostré a špičaté výběžky vám zase pomohou ze zeleniny nebo ovoce vytvořit pyré.
Příprava petrželové natě
Otrhat tuto bylinu bývá často z důvodu tvrdého stonku náročné a zdlouhavé. Abyste mohli lístky z petržele využít k dozdobení připraveného pokrmu nebo k jeho dochucení, vyplatí se znát tento geniální trik. Petržel dodá nejen specifickou chuť, ale obohatíte s ní jídlo i o pořádnou dávku vitamínů a dalších prospěšných látek, jak potvrzují i informace na serveru Naše zahrada.
Jak rychle otrhat petržel
Abyste v co nejkratším čase a téměř bez práce otrhali lístky petržele ze stonku, nejdříve od sebe oddělte jednotlivé větvičky. V dalším kroku si vezměte struhadlo a každou jednu větvičku protáhněte jeho otvorem. Lístky tak oříznete o jeho ostrou hranu a za pár vteřin máte hotovo. Zde každopádně dávejte velký pozor, ať se o ostré hrany struhadla neporaníte.
Sama jsem to vyzkoušela a opravdu si ušetříte čas, který byste věnovali otrhávání jednotlivých lístků. Samozřejmě čím větší množství petrželky ke zpracování máte, tím větší je přínos tohoto triku. Lístky vám takto zůstanou v pěkném svazečku a snadno se dále krájí.
@declutterpl Szybki sposób na oddzielenie listków od łodygi pietruszki 👍 Lubisz pietruszkę? #pietruszka #gotowanie #porady #trik #kuchnia #dom #tiktokuczy #domowo ♬ Toxic Pony – ALTÉGO & Britney Spears & Ginuwine