Sáček na struhadle ušetří práci s mytím i samotným strouháním

Tyto rostliny se pyšní nenahraditelnými účinky a nejvíce je lidé využívají proti nachlazení. Při strouhání však nastane problém. Většina drti zůstane na struhadle.

i Zdroj fotografie: abcMedia (vlastní tvorba)
                   

Česnek i zázvor jsou pro někoho lékem, afrodiziakem nebo kořením. Ve výsledku ani nezáleží, na co je použijete, důležité je správné zpracování. Jejich pikantní chuť je oblíbená nejen v kuchyni a lze je využít jako účinný prostředek proti nemocem dýchacích cest i pro upevnění imunity. Dokonce redukují tělesnou hmotnost.

Pomohou při nemoci i bolestech

Zázvor i česnek koupíte v jakémkoliv supermarketu i vesnickém krámku. Jejich schopnosti byste neměli podceňovat, protože pomáhají nejen proti nemocem. Navíc zlepšují trávení, odhání bolesti hlavy a nevolnosti. Nemluvě o tom, že se jedná o pikantní koření, kterým je možné ochutit slané pokrmy.

Při nákupu zázvoru buďte obezřetní

Předtím, než vložíte zázvor do nákupního košíku, tak si ho dobře prohlédněte. Oddenky musí být pevné, neseschlé a neplesnivé. Klidně si je vezměte do ruky a vyzkoušejte jejich tvrdost. Při loupání si dávejte pozor na ruce. Odborníci radí, že je zbytečné ho okrajovat nožem. Vezměte si tedy do ruky kartáček a důkladně ho odrhněte. Pakliže si chcete zázvor nastrouhat, tak ho kůže nezbavujte. Nevyužitý oddenek zabalte do papírové utěrky, poté do mikroténového sáčku a vložte do lednice.

iZdroj fotografie: Pixabay

Strouhaný zázvor je nejlepší

Strouhání zázvoru je náročná disciplína, protože je oddenek tvrdý a můžete se o struhadlo pořezat. Nemluvě o tom, že vám na něm při strouhání ulpí velké množství zázvoru a špatně se čistí. Pokud si chcete ušetřit tyto trable, obalte struhadlo igelitovou folií a strouhejte. Ani kousek nepřijde nazmar a struhadlo bude čisté. Budete mít jistotu, že nejsou v nastrouhané surovině také vaše nehty.

Česnek už nebudete pracně lisovat

I když existuje na lisování česneku spousta kuchyňských pomocníků, tato vychytávka se struhadlem a sáčkem vás posadí na zadek. Jistě si dokážete představit, jak je náročné tlačítko na česnek očistit. Na struhadlo navlékněte igelitovou folii a strouhejte. Česnek bude dokonale najemno nastrouhaný, ušetříte si náročné mytí lisu a ochráníte svoje nehty před poničením. A nejlepší na tom je, že vás to nebude skoro nic stát.

Jaký fígl máte na strouhání zázvoru vy?

Zdroj: OXO
Diskuze Vstoupit do diskuze
128 lidí právě čte
Autor článku

Michaela Hajdová

Zobrazit další články