Málokdo ví, že použité čajové sáčky se nemusí hned vyhazovat. Můžete je znovu využít, a to hned několika inovativními způsoby. Čaj je dobrý nejen na nachlazení, ale s jeho pomocí se můžete zbavit i rzi nebo obtěžujících pachů v domácnosti či třeba v botníku. Obyčejné čajové sáčky by tak měly mít své místo v každé pořádné domácnosti.
Čaj má pro člověka řadu benefitů
Čaj je oblíbeným nápojem všech věkových kategorií. Skvěle se hodí k doplnění pitného režimu při střevních obtížích nebo při nachlazení. Bylinkové čaje působí také velmi pozitivně na nervovou soustavu a celou psychiku člověka. Některé děti si pak bez čaje v lahvi neumí svůj den vůbec představit. V neposlední řadě ho překvapivě můžete použít i jako čisticí prostředek v domácnosti.
Černý čaj v rozprašovači zvládne vrátit lest a barvu dřevěnému nábytku i podlahám. Stejně dobře odstraní také zašlé nečistoty z kuchyňského …
více
Použitý sáček od čaje rozhodně nepoužívejte k dalšímu uvaření čaje. Jedním svařením se z něho vytratily veškeré pro tělo prospěšné látky a pro člověka už tedy z hlediska zdraví nemá význam. Můžete ho však použít například k očištění rzi ve vaší domácnosti. Povrchy, které jsou ke korozi náchylné, použitým, klidně ještě vlhkým čajem jednoduše otřete. Postup můžete opakovat 1–2x denně a udržovat tak domácnost hezkou a čistou.
Čaj dokáže neutralizovat zápach
Suché čajové sáčky pak můžete pověsit do skříní, lednice nebo k toaletě a také k odpadkovému koši. Čaj dokáže neutralizovat zápach a vaše domácnost pak bude svěží a voňavá. Použitý, ale samozřejmě usušený čajový sáček můžete vložit také do namáhané obuvi a zamezit tak případnému nepříjemnému odéru.
V neposlední řadě můžete použité čajové sáčky upotřebit také při vaření a obohatit tak chuť svých příloh. Rýže, těstoviny nebo brambory vařené spolu se sáčkem čaje mají úplně jinou, podstatně lahodnější chuť než přílohy vařené bez jakéhokoliv koření. Obyčejný čajový sáček má proto bezpočet nevšedních a pro někoho překvapivých využití, která vám mohou pomoct ušetřit nejen čas, ale také peníze.