Perfektní vařená vejce – bez nazelenalého žloutku a měkká, či tvrdá přesně tak, jak jste chtěli. Zapamatujte si tento postup
Jakmile budete znát tato jednoduchá pravidla pro vaření vajec, už se vám nikdy nestane, že by nebyla dokonalá.
Vajíčka jsou ideálním pokrmem pro start nového dne, ať už jde o míchaná, nebo o vařená. Jenže právě špatně uvařené vejce dokáže pokazit celou snídani. Pravděpodobně už se vám někdy stalo, že po rozkrojení uvařeného vejce byl žloutek nazelenalý, a to samozřejmě zkazí chuť. Proto byste se měli naučit, jak správně vajíčka uvařit. Sami uvidíte, že na tom vlastně nic není.
Jak uvařit vejce správně
Vejce natvrdo by mělo být ideálně hotové rychle, protože se nejspíše nikomu nechce na snídani čekat dlouhou dobu. Míchaná vajíčka máte hotová do 7 minut, tak proč byste ta vařená měli dělat delší dobu? Vejce obsahují spousty bílkovin a jsou pohodlně dostupná. Ve vařené podobě se skvěle hodí jak na snídani, tak na oběd nebo večeři.
K přípravě těch nejlepších vajec natvrdo budete potřebovat pouze 3 ingredience, a to jsou vejce, voda a led. Nejprve vložte vajíčka do velkého hrnce a zalijte je studenou vodou. Zakryjte hrnec poklicí a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, snižte teplotu na středně vysokou a nastavte časovač.
Snídani máte skoro hotovou
Vařte vejce 6–7 minut, jen tak dosáhnete skvěle uvařeného vnitřku. Pomocí vařečky je přendejte do velké mísy s ledem a nechte vychladnout. Můžete vejce vložit i pod studenou tekoucí vodu, důležité je, aby pořádně vychladla. Díky tomu vám poté půjdou dobře oloupat. Vejce po vychladnutí vyndejte ze studené vody a ihned oloupejte.
Jak dlouho vařit vejce
- 4 minuty – vejce naměkko
- 5 minut – mírně uvařená vejce
- 6 minut – krémová vejce
- 7 minut – krémová vejce natvrdo
- 9 minut – velmi pevná vařená vejce
@shushan.mirzoyan Save this for later #boiledegg #egg ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show