Banán patří mezi nejsilnější přírodní hnojivo bohaté na minerální látky. Květiny porostou o sto šest

Přírodní hnojivo plné minerálů pro Vaše uvadající pokojové rostliny, které si vytvoříte během pěti minut sami doma.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Pokojové rostliny nejsou jen dekorací, ale také kouskem přírody u nás doma, proto je přírodní hnojivo nutností. Dnes přicházíme s jednoduchou radou, jak znovu vrátit život a krásu pokojovým rostlinám a bude k tomu stačit pouze obyčejný banán.

Výživné hnojivo z banánů

Rostliny, stejně jako každý živý organismus, potřebují výživu, protože tvorba květů je náročný proces. Pro květiny pěstované v květináčích je hnojení nezbytné, protože mají omezený přísun živin. Okrasné květiny na zahradě porostou i bez hnojení, ale výživa jim dodá sílu, podpoří růst a zajistí bohatší květy.

iZdroj fotografie: Unsplash.com
Zužitkovat se dá prakticky celý banán, ani slupku nemusíte vyhazovat

Je známo, že banán obsahuje mnoho vitamínů a minerálů prospěšné lidskému zdraví, stejně dobře ale prospívá i rostlinám. Stačí banán rozmačkat vidličkou do kterého poté přidáme dvě stě mililitrů vody a touto směsí rostlinu zalijete jako obvykle.

Výživné hnojivo z banánových slupek

Stejně dobře poslouží banánová slupka taktéž bohatá na minerální látky, především fosfor, draslík a hořčík potřebné pro růst květin. Jednoduchý způsob spočívá v usušení slupky, ideálně venku na sluníčku, a následném nakrájení na malé kousky. Jednu čajovou lžičku nakrájené slupky smíchejte s dvě stě mililitry vroucí vody a po vychladnutí rostliny zalijte.

iZdroj fotografie: Unsplash.com
Nejlepší je uzrálý banán, nepoužívejte zelený ani „tvrdý“

Pokud nechcete slupku sušit, zvolte druhý způsob. Banánovou slupku vložte do sklenice a zalijte ji litrem vody, nechte odstát přes noc a ráno směs zřeďte novou vodou v poměru jedna ku jedné a použijte k zalévání. Oba způsoby zalévání se doporučují aplikovat jednou měsíčně, během kvetení a v případě nemoci častěji.

Diskuze Vstoupit do diskuze
61 lidí právě čte
Autor článku

Ladislav Podešva

Zobrazit další články